1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Amerika yine demokrasiyi savunmayı amaçlıyormuş!
Amerika yine demokrasiyi savunmayı amaçlıyormuş!

Amerika yine demokrasiyi savunmayı amaçlıyormuş!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna sınırında Rusya’ya karşı savaşan ABD'li askerlerle biraraya geldi. Biden burada yaptığı konuşmada, "Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız" ifadelerini kullandı.

26 Mart 2022 Cumartesi 12:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi devam ederken batılı ülkeler yaptırım kararları ile Rusya’yı protesto etmeye devam ediyor. Rusya’nın işgali için bahane kıldığı “ayrılıkçılık, NATO’nun sınırlarını genişlettiği iddiaları ve Rusya’yı sıkıştırma” söylemlerine karşı gösterilen tepkiler yetersiz bulunurken, Rusya’nın işgaline engel olamamakla suçlanan batılı ülkelerde tedirginlik hakim.

Irak’a “demokrasi götüren” ABD’den yeni bir söylem geldi. Ukrayna sınırını ziyaret ederek Ukrayna’ya desteklerini yineleyen ABD Başkanı Biden, "Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız. Uzun zamandır buradayız. 'Amerika'nın en iyi askerlerini gönderin' dedim. Hizmetiniz için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Başkanlığa geldiğinden bu yana Ukrayna'ya 2 milyar dolar askeri ekipman sözü verdiklerini belirten Biden, "Şu anda ben konuşurken Ukrayna'ya silahlarımız akıyor" dedi.

Göçmen karşıtı yasaları ile tepki çeken ABD’den Ukraynalı göçmenler konusuna dair ikiyüzlü bir politik söylem geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni insani yardım sağlayacaklarını dile getirerek, "Aileleri yeniden birleştirme amacımız kapsamında 100 bin Ukraynalıyı ülkemize kabul edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum