1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD Askerlerinden İğrenç ve Alçak Saldırı
ABD Askerlerinden İğrenç ve Alçak Saldırı

ABD Askerlerinden İğrenç ve Alçak Saldırı

İşgalci ABD askerleri, katlettikleri Taliban savaşçılarının naaşları üzerine idrarlarını yaptılar.

12 Ocak 2012 Perşembe 11:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Irak'ta Ebu Garip hapishanesinde, Amerikalı askerlerin tutsaklara yaptığı iğrenç işkencelerin bir benzeri Afganistan'da görüldü... Bu defa katledilmiş Taliban üyelerinin naaşlarına büyük ve alçakça bir saldırı söz konusu.

Nerede kaydedildiği ve internete kimler tarafından konulduğu bilinmeyen görüntülerde 4 Amerikan askeri görülüyor. Yerde yatan, üzerleri kanlı üç kişi ise katledilen Taliban üyeleri. Çekim yapıldığının farkında oldukları anlaşılan askerler, şehitlerin üzerine idrarlarını yapıyor.

Kayıtta bir adamın "İyi günler dostum!" dediği duyuluyor.

Pentagon: "Rezil ve Kabul Edilemez"

Büyük tepki uyandıran görüntülerle ilgili olarak Pentagon sözcüsü John Kirby, rezil ve kabul edilemez bu davranışla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Kirby, görüntüdekiler kim olursa olsun, hangi koşullarda bu görüntü çekilmiş olursa olsun, hareketin "canavarca, itici ve kabul edilemez" ve "mide bulandırıcı" olduğunu belirtti.

TRT'nin haberine göre görüntülere tepki gösteren İslam Amerikan İlişkileri Konseyi de Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta'ya bir mektup yollayarak olayın kabul edilemez olduğunu bildirdi. Konsey, video kaydını "iğrençlik ve ahlaksızlık" diye niteledi.

Konsey sözcüsü İbrahim Hooper, BBC'ye yaptığı açıklamada kaydın gerçek olduğunu düşündüklerini belirtti.

Afganistan'da halen 90 bin civarında Amerikan askeri bulunuyor. İşgalci güçlerin 2014 yılında Afganistan'dan çekilmesi planlanıyor. 

abd-askerleri-taliban-idrar-iseme.jpg

KARZAİ BİLE KINADI

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD askerlerinin Taliban mensuplarının naaşına gösterdiği saygısızlığı sert bir dille kınadı.

Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Afganistan hükümeti, ABD askerlerinin üç Taliban militanının naaşına yaptığı saygısızlığı gösteren videodan son derece rahatsız olmuştur… ABD askerleri tarafından yapılan bu hareket insanlık dışıdır ve en ağır biçimde kınanmalıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca, ABD hükümetinden bu görüntüler hakkında acilen soruşturma başlatılması ve en ağır cezanın verilmesi talep edildi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid ise "barbarca" diye nitelendirdiği görüntüleri kınadıklarını belirtti. Mücahid, "10 yıldır ortaya çıkmayan buna benzer yüzlerce eylem olduğunu" söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum