1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas rejimi: Siyonistlere kınama, Filistinlilere ölüm!
Abbas rejimi: Siyonistlere kınama, Filistinlilere ölüm!

Abbas rejimi: Siyonistlere kınama, Filistinlilere ölüm!

Mahmud Abbas dün (17 Ekim) gerçekleştirilen hastane katliamını kınamakla yetinirken katliama tepki için sokaklara dökülen Filistinlilere Abbas güçleri müdahale etti. Bir çocuğun hayatını kaybettiği öne sürüldü.

18 Ekim 2023 Çarşamba 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Hamas’ın gerçekleştirdiği Aksa Tufanı’nın ardından Mahmud Abbas, Hamas’ı suçlayan açıklamalar yaptı. Hamas’ın Filistinlileri temsil etmediğini iddia eden Mahmud Abbas ve yönetimi dün (17 Ekim) gerçekleştirilen hastane katliamını ise kınamakla yetindi.

Baptist Hastanesi'nin bombalanması, hoş görülemeyecek kadar korkunç savaş katliam” ifadesini kullanan Mahmud Abbas’a bağlı olan polis gücü ise Batı Şeria'da Siyonistlerin Gazze'deki hastane saldırısını protesto eden ve Abbas aleyhine slogan atan gösterilere izin vermedi.

Protesto gösterilerine sert bir şekilde müdahale eden Abbas güçleri yürüyüş düzenleyen göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Cenin’de ise dokuz yaşında bir çocuğun müdahale esnasında yaralanarak hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Abbas yönetiminin sorumluluk almaktan kaçarak suçu Hamas’a atması Mahmud Abbas’ın zaten tartışmalı olan meşruiyetini iyice problemli hale getiriyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum