1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. AA'dan İsrail Zorbalığına Tepki
AA'dan İsrail Zorbalığına Tepki

AA'dan İsrail Zorbalığına Tepki

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, İsrail'in, AA ofisinin bulunduğu binayı vurmasına ilişkin, "Bütün dünyanın bilmesini isteriz ki bu saldırılar bizi yıldıramaz." ifadesini kullandı.

05 Mayıs 2019 Pazar 11:03A+A-

Kazancı, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, AA'nın Gazze'deki ofisine akşam saatlerinde bir hava saldırısı düzenlediğini hatırlatarak çalışanların, saldırıdan kısa süre önce binayı terk etmesinin can kaybını önlediğini belirtti.

İsrail ordusunun, Gazze'deki AA ofisini ve çalışanlarını doğrudan hedef aldığının son derece açık olduğunu vurgulayan Kazancı, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansına ve çalışanlarına yapılan bu saldırı, özgür basına ve kitlelerin haber alma hürriyetine yapılmış bir saldırıdır. İsrail'in bu saldırısı, Filistin'de gazetecilere ve medya kuruluşlarına yapılan ilk saldırı da değildir. Bütün dünyanın bilmesini isteriz ki bu saldırılar bizi yıldıramaz. Filistin ve Gazze'deki ekiplerimizle Anadolu Ajansı, Filistin'in haklı mücadelesini ve İsrail saldırganlığını tüm dünyaya aktarmaya kesintisiz devam edecektir."

Medya İşçileri Sendikası İsrail'in saldırısını kınadı

Medya İşçileri (Medya İş) Sendikasından, "Anadolu Ajansına ve çalışanlarına yapılan saldırı, özgür basına ve kitlelerin haber alma hürriyetine yapılmış bir saldırıdır." açıklaması yapıldı.

İsrail’in saldırılarının, medya kuruluşlarına, basın özgürlüğüne, dünyanın haber alma hakkına yöneldiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail ordusu, Anadolu Ajansının Gazze'de bulunan ofisine bugün akşam saatlerinde bir hava saldırısı yapmıştır. Anadolu Ajansına ve çalışanlarına yapılan bu saldırı, özgür basına ve kitlelerin haber alma hürriyetine yapılmış bir saldırıdır. İsrail'in sivillere, çocuk, kadın ve yaşlılara yönelik saldırılarına bir yenisi eklenmiş ve artık saldırılar medya kuruluşlarına, basın özgürlüğüne, dünyanın haber alma hakkına yönelmiştir. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm basın kuruluşlarını İsrail saldırganlığı karşısında net bir tutum sergilemeye, ortak tepki vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İsrail'in, Gazze'de AA ofisinin de olduğu binayı vurmasını kınayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'in Anadolu Ajansının Gazze'deki ofisinin bulunduğu binayı vurması asla kabul edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyorum. Dünyadan haber almamız için canla başla çalışan Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

"İsrail ordusunu şiddetle kınıyorum"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise İsrail ordusunun AA'nın ofisinin de bulunduğu binaya yaptığı saldırıyı kınadı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kurum, "Gazze Şeridi'ndeki Anadolu Ajansımızın binasına saldıran İsrail ordusunu şiddetle kınıyorum. Zor şartlar altında Filistin'deki zulmü dünyaya duyuran Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun diyor, uluslararası basın kuruluşlarının bu saldırıya sessiz kalmamasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail saldırısını kınıyoruz

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenleyerek Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de içinde olduğu binayı vurması nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Çam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Her daim doğru ve tarafsız habercilik yapan dünya markamız Anadolu Ajansı'na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Eşkıyalıkla, bombalarla ve saldırılarla en başta kendi ülkelerine ve bölgesine zarar verdiklerini er geç anlayacaklar. AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ve ekibine geçmiş olsun."

"Filistinli mazlum kardeşimizin dünyadaki sesi olmaya devam edecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İsrail'in, AA ofisinin olduğu binayı vurmasından dolayı "geçmiş olsun" dileklerini bildirdi.

Özhaseki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vuran İsrail'i kınıyor, AA ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Anadolu Ajansı, Filistinli mazlum kardeşimizin dünyadaki sesi olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

"İsrail'in pervasızca sivil halkı hedef alan saldırıları kabul edilemez"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenleyerek Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de içinde olduğu binayı vurması nedeniyle AA ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in #Gazze'de bulunan Anadolu Ajansı ofisinin bulunduğu binayı vurmasını şiddetle kınıyorum. İsrail'in pervasızca sivil halkı hedef alan saldırıları kabul edilemez. Mazlum Filistin halkının sesini dünyaya duyuran @anadoluajansi ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

RTÜK Başkanı'ndan İsrail'e tepki

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, "Geleneğini bozmayan İsrail, insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. İsrail saldırgan tutumunda sınır tanımayarak, gerçekleri dünyaya haykıran Anadolu Ajansımızı hedef aldı. Lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şahin, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Ebubekir Şahin, "Geleneğini bozmayan İsrail, insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. İsrail saldırgan tutumunda sınır tanımayarak, gerçekleri dünyaya haykıran Anadolu Ajansımızı hedef aldı. Lanetliyoruz. Geçmiş olsun Anadolu Ajansı." mesajını paylaştı.

 

HABERE YORUM KAT