1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. AA: “PKK'nın Üst Düzey Sorumlularından 'Bahoz Erdal' Öldürüldü”
AA: “PKK'nın Üst Düzey Sorumlularından 'Bahoz Erdal' Öldürüldü”

AA: “PKK'nın Üst Düzey Sorumlularından 'Bahoz Erdal' Öldürüldü”

Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el-Hasekavi PKK'nın üst düzey sorumlularından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünü söyledi.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 20:30A+A-

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre, Suriye’de Beşşar Esed rejimine karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el-Hasekavi, PKK'nın üst düzey sorumlularından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de aracı havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

“Suriye ve Türkiye Halkına Müjde”

el-Hasekavi, Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi. Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten el-Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına “müjde” olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

“Beşşar Esed'in En Büyük Destekçilerindendi”

el-Hasekavi, PKK’nın Suriye topraklarında işgalci olduğunu söyledi, “Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehidlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz.” dedi.

“Arananlar” Listesindeydi

“Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın “Arananlar” listesinde, kırmızı kategoride yer alan bir isimdi. 1969’da Suriye’de doğan Hüseyin'in başına 4 milyon liraya kadar ödül konulmuştu.

ANF, AA'nın Haberini Yalanladı

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan habere göre ise, PKK'nın silahlı kanadı HPG'den (Halk Savunma Güçleri) kaynaklar AA’nın haberini yalanladı.

HPG kaynakları Bahoz Erdal'ın “görevinin başında” olduğunu söyledi.

Bahoz Erdal” Kod Adlı Hüseyin Fehman Kimdir?

1969 yılında Suriye'de doğan Fehman Hüseyin, Şam'da tıp eğitimi aldı. 1990'lı yılların başında PKK’ya katılan Hüseyin, örgüt içinde “Bahoz Erdal” ve “Doktor Bahoz” kod adını kullanıyordu.

2004-2009 yıllarında örgütün askerî kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) başına geçen Fehman Hüseyin'in adı, Yüksekova Dağlıca taburu ile Yeşiltaş ve Şemdinli Aktütün karakollarına düzenlenen saldırıların talimatını veren kişi olarak kayıtlara geçmişti.

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında 2008 yılında yaşanan ve örgüt içinde karışıklığa neden olan kavganın ardından görevden alınacağını anlayan Fehman Hüseyin, Almanyalı dağcıların kaçırılması emrini de vermişti.

PKK lideri Abdulah Öcalan'ın talimatıyla PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak 2002'de kurulan PYD yapılanması içinde de söz sahibi olan Fehman Hüseyin, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında “Arananlar” listesinin yer aldığı kırmızı kategoride bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum