1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 94 Günlük Direnişin Ardından El-Kayk Üstün Geldi
94 Günlük Direnişin Ardından El-Kayk Üstün Geldi

94 Günlük Direnişin Ardından El-Kayk Üstün Geldi

Esirler İçin Üst Liderlik Heyeti, 94 gündür açlık direnişini sürdüren gazeteci Muhammed El-Kayk’ın yaşadığı sıkıntıları sonlandıracak bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

26 Şubat 2016 Cuma 15:55A+A-

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Hamas’a mensup esirlerin oluşturduğu Esirler İçin Üst Liderlik Heyeti, 94 gündür açlık direnişini sürdüren gazeteci Muhammed El-Kayk’ın yaşadığı sıkıntıları sonlandıracak bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Heyet tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada, varılan uzlaşıya göre El-Kayk’ın 21 Mayıs 2016 tarihi itibariyle serbest kalacağı ve bir daha cezasının uzatılmayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, açlık grevinin sonlandırılmasının ardından esirin1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki her hangi bir hastanede tedavi olma imkânının olduğu, ancak sağlık durumu göz önünde bulundurarak, halen kalmakta olduğu El-Afule Hastanesinde Filistinli doktorlar tarafından tedavisinin sürdürülmesinin daha iyi olacağına karar verildiği ifade edildi.

Heyet açıklamasında ayrıca, tedaviden sonra El-Kayk’ın misafir olarak kendilerinde kalacağını belirterek, açlık grevini sonlandırdığından ailesinin de yanında olacağını hatırlattı.

Esirler heyeti yaptığı açıklamada ayrıca, esir El-Kayk’ın Filistin davasına ve esirlere verdiği destek gibi kendilerinin de ona destek vermeyi sürdüreceklerini, kendisine destek veren başta ailesi olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT