1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. 9 Lübnanlı Beyrut'ta
9 Lübnanlı Beyrut'ta

9 Lübnanlı Beyrut'ta

Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan ve serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye getirilen 9 Lübnanlı, Beyrut Uluslararası Havaalanı'na geldi.

20 Ekim 2013 Pazar 01:00A+A-

Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan 9 Lübnanlıyı taşıyan Katar'a ait özel uçak Beyrut Uluslararası Havaalanı'na indi.

Azez'de kaçırılan ve serbest bırakılarak Türkiye'ye teslim edilen 9 Lübnanlı, Lübnan Emniyet Müdürü Abbas İbrahim eşliğinde Beyrut'a geldi. Havaalanında Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ve bazı milletvekilleri de serbest bırakılan Lübnanlıları karşılamak için hazır bulundu.

Lübnanlıların yakınları, akrabalarını karşılamak için Beyrut Havaalanı önünde toplandı. Kalabalık ellerinde Lübnan bayrakları ile üzerinde Abbas İbrahim'e verdiği çabadan dolayı teşekkür ettiklerini belirten pankartlar taşıdı.

İran’a ziyarete giden 11 Lübnanlı geçen yıl mayıs ayında ülkelerine dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında kaçırılmıştı. Bu kişilerden ikisi daha sonra Türkiye'nin arabuluculuğuyla serbest bırakılmıştı. 9 Lübnan vatandaşını elinde tutan ve adını "Kuzey Fırtınası Tugayı" olarak açıklayan grup, alıkonulan Lübnanlıların teslim edilmesi için Suriye hapishanelerinde tutuklu 371 kadının serbest bırakılmasını şart koşmuştu. 

9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, pilot Akpınar ile yardımcısı Ağca'yı kaçırmıştı. Eylemin sorumluluğunu üstlenen "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacağı belirtilmişti. (AA)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum