1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. 9 ilde vaka sayıları neden arttı?
9 ilde vaka sayıları neden arttı?

9 ilde vaka sayıları neden arttı?

İllere göre haftalık yoğunluk haritası açıklanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre, Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu, Erzincan illerinde vakalar artışa geçti. Artışın sebepleri ne?

27 Aralık 2021 Pazartesi 14:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi devam ederken, aşılama ve yeni varyant ile beraber tedbirlerde güncellendi.

Turkovac aşısının acil kullanım onayı beklenirken, pandeminin başlangıcından bu yana geçen bir yıldan uzun sürede Türkiye'deki verilerin detaylı açıklamaları yapılmamaya devam ediyor. 

Vaka sayılarında dalgalanmalar devam ederken, 20 bin seviyelerinde yeni vaka görülen Türkiye'de onca önleme ve aşılama çalışmalarına rağmen neden istenen sonuç elde edilemiyor?

Sağlık Bakanlığı salt matematiksel veri ve harita paylaşımından ibaret gördüğü vaka açıklamalarını neden bir üst seviyeye çıkarmıyor. Türkiye'de en çok hangi illerde, hangi meslek gruplarında, hangi çevre koşullarında veya hangi sebeplere bağlı olarak vakaların ortaya çıktığı anlaşılamıyor. HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinden birçok verinin toplandığı bilinirken verilerin detaylandırılmış açıklamaları neden gelmiyor? 

Sağlık Bakanlığı, her hafta olduğu gibi bu hafta da illere göre vaka ortalama sayılarını gösteren haritayı güncelledi. Paylaşılan haritada 9 ilde Covid-19 sayısında artış olduğu gözlemlendi. Artışların sebeplerinin yer almadığı ve sayısal rakamların muallaklığından öteye geçmeyen veriler bize ne anlatıyor? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11-17 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 244,15, Ankara'da 144,10, İzmir'de 67,97 oldu. 

Açıklanan 11-17 Aralık haftalık vaka grafiğinde, sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 9 iller, Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu, Erzincan oldu.

 

vaka-sayisi-11-12-haftala.jpg

HABERE YORUM KAT