1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 9 HDP'li Hakkındaki Fezleke Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda
9 HDP'li Hakkındaki Fezleke Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda

9 HDP'li Hakkındaki Fezleke Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 9 HDP milletvekili hakkındaki 25 fezleke, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.

22 Haziran 2016 Çarşamba 17:43A+A-

Alınan bilgiye göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, cumhuriyet başsavcılıklarınca düzenlenen fezlekelerin suçların işlendiği illere gönderilmesine başlandı.

Adalet Bakanlığı, TBMM'den gönderilen milletvekili dosyalarından Demirtaş'ın 2, Yüksekdağ'ın 5, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın 3, Van milletvekilleri Lezgin Botan'ın 5, Tuğba Hezer Öztürk'ün 4, Adem Geveri'nin 3, Bedia Özgökçe Ertan'ın 1, Nadir Yıldırım'ın 1 ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın 1 dosyasını soruşturmaların yürütülmesi amacıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Milletvekillerinin fezlekelerinde "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suç ve suçluyu övmek", "Cumhurbaşkanına hakaret", "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" gibi suçlar yer alıyor.

Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen fezlekeler arasında, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren militan için kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında hazırlanan dosya da bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT