1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. 720 İdam Kararına Karşı Duyarlılık Çağrısı
720 İdam Kararına Karşı Duyarlılık Çağrısı

720 İdam Kararına Karşı Duyarlılık Çağrısı

Hukuksuzlukta sınır tanımayan Mısır cuntasının idama mahkûm ettiği 529 kişiden 37’sinin idam kararını onaması ve 683 kardeşimiz hakkında daha idam kararı vermesi için duyarlılık çağrısı…

28 Nisan 2014 Pazartesi 15:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’da cuntacıların kontrolündeki yargı, darbe politikalarıyla uyumlu bir şekilde halkın üzerinde terör estirmeye devam ediyor.

720 İdam Kararı!

Geçtiğimiz ay idama mahkûm edilen 529 kişiden 492'sinin cezasını müebbet hapse çeviren mahkeme 37 kişi hakkında ise idam kararını onadı.

Zulümde sınır tanımayan darbeciler aynı davadan yargılanan ve aralarında Müslüman Kardeşler teşkilatının lideri Muhammed Bedii’nin de yer aldığı 683 kişi hakkında idam kararı verdi.

Özgür-Der’den Karar Geri Alınana Kadar Eylemlilik Çağrısı

Özgür-Der’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Darbecilerin hukuksuzlukta hiçbir sınır tanımadığını gösteren bu zalimane karar hakkında sessiz kalmak vicdansızlıktır, zulümdür. Tüm dünyanın gözleri önünde alınan bu kararın geri alınmasına kadar herkesi duyarlılığa ve eylemliliğe davet ediyoruz. Bu akşam 21.00’de İstanbul-Bebek’te bulunan Mısır Konsolosluğu önünde toplanmaya ve kararı protesto etmeye davet ediyoruz.

Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı aktif bir şekilde ilan etmenin sorumluluğumuzun gereği olduğuna inanıyor; basın mensuplarını da Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak gerçekleştireceğimiz etkinliğimizi takip etmeye çağırıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT