1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 7 milyar liralık arazi partilerin anlaşması ile satılıyor?
7 milyar liralık arazi partilerin anlaşması ile satılıyor?

7 milyar liralık arazi partilerin anlaşması ile satılıyor?

İYİ Parti'nin HDP desteği ile kazanılan belediyelerden usulsüz ihale aldığını öne süren CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş'tan bu kez de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili dikkat çeken bir iddia geldi.

14 Eylül 2022 Çarşamba 08:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Son zamanlarda CHP içerisindeki kimi isimlerle alakalı öne sürdüğü iddialar ile gündeme gelen Barış Yarkadaş, CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun partilerin anlaştığı bir satışı gerçekleştirmesini eleştirdi. Ekrem İmamoğlu'nun kendi partisinden karşı çıkanlar olduğu için onları ihraç etmek istediğini iddia eden Barış Yarkadaş, CHP içerisinde de usule aykırılıklar olduğunu işaret etti. 

Katıldığı bir televizyon programında İmamoğlu'nun 7 milyar TL’lik değer biçilen Swiss Otel’in arsasını satmak istediğini ileri süren Yarkadaş, İmamoğlu'nun buna itiraz eden iki meclis üyesinin disipline verilmesi ve ihraç edilmesi için de harekete geçtiğini söyledi.

Barış Yarkadaş "Dün CHP’li belediye meclis üyeleri Abant’ta bu meseleleri tartıştılar. Ekrem Bey önümüzdeki günlerde iki meclis üyesinin disipline verilmesi ve ihraç edilmesini istiyor, bunlar Mehmet Ali Tüysüz ve Özgür Öz. İmamoğlu ‘Bu iki arkadaşın dosyası neden hala açılmadı bu benim onur meselemdir’ diyor. Yaklaşık 7-8 beni meclis üyesi aradı ‘İBB, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi’nde 63 bin metrekare üzerine kurulu olan Swiss Otel’in mülkiyetini satmak istiyor’ dediler." ifadelerini kullandı.

CHP'li Yarkadaş siyaseten bir kavgaya tutuştukları görülen ortamda 'salt gazetecilik amacıyla' bu tarz bir olayı basına sızdırmayacak kadar kurnaz bir şahsiyet olarak öne çıkıyor. Buna rağmen siyasi partilerin kamuoyundan gizli yapılan ancak şeffaflık adı altında sürdürdükleri ihale, etkinlik, toplantı gibi durumlarla kamu kaynaklarını farklı yönlere kanalize ettiği Türkiye'nin yerleşik bir sorunu olmaya devam ediyor.

Daha önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 421 milyona satıldığı iddia edilen arazinin bugün 7 milyar gibi bir rakamla satışa çıkarılma isteği, siyasetin konusu ve polemik malzemesi olmaktan ziyade kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını göstermesi açısından oldukça önemli görülüyor. Partilerin aralarında 'şeffaf' bir şekilde anlaştıkları bir araziyi siyasilerin bildiği ancak kamunun bilmediği bir rakama satmaya çalışması her yönüyle sorgulanması gereken bir olay olarak dikkat çekiyor. 

Yarkadaş ayrıca, "Ekrem Bey mahkemenin satışını durdurduğu Swiss Otel’in arsasını satmak istiyor ve buraya ortalama 7 milyar TL’lik bir değer biçiliyor. Ekrem Bey bu dosyayı meclise getirdiğinde meclis bunu komisyona havale ediyor ve partiler burası satılabilir diye uzlaşıyorlar. Bugün bu satışa itiraz eden iki kişi uzun bir açıklama yaptı ‘Swiss Otel’in satışını AK Parti döneminde de doğru bulmadık, başkan değişti diye düşüncelerimizden vazgeçecek halimiz yok, İmamoğlu’nun bu tavrımızdan dolayı ihraç edilmemizi kabullenemiyoruz’ dediler" diye aktardı.

CHP içerisindeki siyasi polemiklerin kamuoyuna yansıdığı görüldüğü gibi siyasi kavgaların ekonomik rantlaşmanın ve usulsüzlüklerin açığa çıkarılmasına sebebiyet verdiği görülüyor. Tüm partilerde olduğu görülen rantlaşma arzusunun toplumu da sardığı atmosferde siyasilerin 'eteklerindeki taşları döktükleri' görülüyor. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum