1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 7 kişiyi göndermezseniz emin olun daha anlamlı olur!
7 kişiyi göndermezseniz emin olun daha anlamlı olur!

7 kişiyi göndermezseniz emin olun daha anlamlı olur!

Pekin, Kış Olimpiyatlarına sponsor olan büyük şirketler ve finansmanlar ile Doğu Türkistan’da yaşattığı soykırımı unutturmaya, dikkatlerden kaçırmaya çalışıyor. Kimi ülkeler Çin’i boykot ederken, Türkiye 7 sporcu ile katılım sağlayacak.

19 Ocak 2022 Çarşamba 13:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre kayakta altı ve buz pateninde ise bir sporcunun toplamda 2022 Kış Olimpiyatlarına 7 kişinin katılımı kesinleşti.

Doğu Türkistan’ı ‘asimile eden’ Çin’in düzenleyeceği kış olimpiyatlarına karşı, İnsan Hakları Örgütü (HRW) ‘Zulmün üstünü örtmek için olimpiyatı kullanıyor’ uyarısı yapmıştı.

Kimi ülkeler diplomatik ve katılımsız boykot kararı alırken, Türkiye’nin katılım sağlayacağı organizasyonda 7 sporcu olacağı belirtildi. 7 sporcusuyla Türkiye’nin katılmaması daha anlamlı olmaz mıydı?

Doğu Türkistan'daki işgalini meşrulaştırmaya çalışan Çin'in attığı adımlara karşı yaptırım uygulanması talep edilirken, 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarına yönelik diplomatik boykot kararı ve fiili boykot kararı alan ülkelerin sayısı da artmıştı.

ABD, Kanada ve Avustralya’nın her ne kadar siyasi sebepler ile boykot kararı aldığı bilinse de İsveç’in doğrudan Çin Hükümeti’nin Doğu Türkistan politikaları nedeniyle Kış Olimpiyatlarını boykot ettiği aktarılıyor.

Türkiye'nin Kış Olimpiyatlarına 7 kişi ile katılacağı aktarılırken, boykot veya protesto ifadelerinde bulunmaması üzücü bir durum olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum