1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. 6 Nisan Hareketi'nin Faaliyetleri Yasaklandı
6 Nisan Hareketi'nin Faaliyetleri Yasaklandı

6 Nisan Hareketi'nin Faaliyetleri Yasaklandı

Mısır Acil İşler Mahkemesi, 6 Nisan Hareketi'nin tüm faaliyetlerine yasak getirilmesi, merkezleri kapatılarak taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konulmasına hükmetti.

28 Nisan 2014 Pazartesi 16:32A+A-

Mısır'da, "25 Ocak 2011" devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin tüm faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildi.

Avukat Eşref Said'in başvurusu üzerine, "Mısır'ın imajını zedelediği ve casusluk" yaptığı gerekçesiyle 6 Nisan Hareketi'ne yönelik açılan davada, Abidin bölgesindeki Acil İşler Mahkemesi, hareketin tüm faaliyetlerine yasak getirilmesi, merkezleri kapatılarak taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konulmasına hükmetti.

Söz konusu kararda 15 gün içinde temyize götürme hakkı bulunuyor. 

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi, 2008 yılında Mübarek karşıtı siyasi bir hareket olarak kurulmuş, hareket daha sonra yaşadığı iç sorunlar sebebiyle, Ahmed Mahir Cephesi ve Demokratik Cephe olarak ikiye bölünmüştü.

Mısır mahkemesi, aralık ayında hareketin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'i üçer yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırmış, karara yönelik itiraz davası 7 Nisan'da istinaf mahkemesi tarafından reddedilerek, söz konusu kişilerin üçer yıl hapse mahkum edilmesini öngören karar onanmıştı.

HABERE YORUM KAT