1. HABERLER

  2. HABER

  3. 5 General Hakkında Tutuklama İstemi
5 General Hakkında Tutuklama İstemi

5 General Hakkında Tutuklama İstemi

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan emekli generaller tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

13 Şubat 2013 Çarşamba 11:16A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeleri alınan 5 şüpheli, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Başsavcılıkça, ifadeye çağrılan emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, emekli Korgeneral Köksal Karabay, emekli Koramiral Altaç Atılan ve emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Sabah saatlerinde polis nezaretinde Ankara Adliyesi'ne getirilen Yöney, Alpkaya, Karabay, Atılan ve Yılmaz soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. Maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'e ifade verdi.

Yöney, Alpkaya, Karabay, Atılan ve Yılmaz ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İfadeye çağırılmışlardı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, emekli Orgeneral Orhan Yöney, emekli Korgeneral Köksal Karabay, emekli Tümgeneral Ersin Yılmaz Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya ile emekli Koramiral Altaç Atılan'ın da ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul'dan Ankara'ya getirilecekleri öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirildiler

Soruşturma kapsamında ifadesi alınacak olan emekli emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya ile emekli Koramiral Altaç Atılan da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis eşliğinde Atatürk Havalimanına getirildi.

Ankara Adliyesi'ne geldiler

İstanbul'dan THY'nin tarifeli seferiyle Ankara'ya gelen Alpkaya ve Atılan, Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Adliyesi'ne geçti.

Alpkaya ve Atılan, 28 Şubat Soruşturması'nı yürüten Cumhuriyet savcılarına ifade verecek.

 

HABERE YORUM KAT