1. HABERLER

  2. HABER

  3. 49 Kurumdan BDP ve HÜDA-PAR’a Ziyaret!
49 Kurumdan BDP ve HÜDA-PAR’a Ziyaret!

49 Kurumdan BDP ve HÜDA-PAR’a Ziyaret!

Diyarbakır’da bulunan 49 kurum; Dicle Üniversitesi olayları sonrası BDP ve HÜDA-PAR’ı ziyaret etti.

13 Nisan 2013 Cumartesi 13:51A+A-

Dicle Üniversitesi’nde meydana gelen olaylara tepkiler devam ediyor. Diyarbakır’da bulunan 49 kurum olayların yatışması noktasında etkili olabileceğini düşündüğü tarafları ziyaret etti. Bu kapsamda BDP ve HÜDA PAR’ın ziyaret edildiği girişimde sağduyu çağrısı ön plana çıktı.

Özgür-Der, Memur-Sen, Bayındır Memur-Sen, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Hayat-Der, İhvan-Der, Bem-Bir Sen ve Eğitim-Bir-Sen’den oluşan heyet, 49 STK’yı temsilen BDP ve HÜDA PAR’ı ziyaret etti. Verimli geçen ziyarette taraflar olayların kalıcı olarak sonlandırılması ve sağduyulu davranılması noktasında buluştular. Bu amaçla BDP ve HÜDA PAR yönetiminin biraya gelmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

Olayların daha fazla büyümemesi için katkısı olabilecek kesimleri ziyaret etmeyi hedefleyen heyet üyelerinin “sağduyu” ziyareti İHD Diyarbakır şubesinin ziyaret edilmesiyle başladı. İHD Şube Başkanı Naci Bilici tarafından kabul edilen heyetle, görüşmede sağduyunun egemen olabilmesi için yapılabilecekler ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

BDP ZİYARETİ

İHD ile gerginliğin sona ermesi noktasındaki kaygılar paylaşıldıktan sonra, BDP’ye gidildi.  BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’le görüşen heyet, olayların büyümemesi için yapılabilecekler noktasında görüş alışverişinde bulundu. İslami STK’lar olarak gelişmelerden kaygı duyduklarını dile getiren heyet üyeleri, BDP’nin sorumluluğunun önemi özerinde durdular. Böylesine hassas bir süreçte sağduyu çağrılarının önemli olduğunu vurgulayan İslami kurumlar, BDP’nin sağduyu ve barışın egemen olması noktasında daha fazla ses vermesi ve duruş sergilemesini beklediklerini ifade ettiler. Zübeyde Zümrüt ise aynı kaygıyı paylaştıklarını ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşmede okulda aynı sıraları paylaşan, aynı sokaklarda oturan, aynı kavme mensup olan gençlerin provakasyonlara gelmemesi kaygı ve temennileri paylaşıldı. Aklı selimin hakim olması için ellerinden ne geliyorsa yapılacağı noktasında görüş biriliğine varıldı. Zümrüt, ayrıca olayların sonlandırılmasına katkı için HÜDA PAR’la başkanlık düzeyinde görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

HÜDA PAR ZİYARETİ

BDP’den olumlu havayla ayrılan heyetin bir sonraki durağı HÜDA PAR oldu. HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz’la görüşen heyet üyeleri, olayların büyümemesi için atılabilecek adımlar noktasında görüş alışverişinde bulundular. Gerginliğin sonlandırılması için yaptıkları çalışmalar hakkında heyeti bilgilendiren Yılmaz, ziyaret için teşekkür ederek, bu türden çabaların önemine işaret etti. Sağduyunun hakim olması için ellerinden geleni yapmaya devem edeceklerini vurgulayan Yılmaz, BDP’nin görüşme çağrılarının olumlu olduğunu, kendilerine ulaştığını ve önemsediklerini kaydetti.  Heyet de, HÜDA PAR’ın sağduyulu çağrısı ve duruşunu devam ettirmesini beklediklerini dile getirdi. Ziyarette, bu toprakların kana doyduğu, çatışmaların kimsenin yararına olmayacağı ve burada sonlandırılması için sağduyulu davranmanın önemi noktasında buluştular. Olayların büyümemesi için bu türden ziyaretlerin önemli olduğunun altı çizildi.  BDP ile yapılacak görüşmenin sonrasında çıkacak olumlu sonucu kamuoyu ile paylaşmanın elzem olduğu noktasında görüş birliğine varıldı.

BDP İLE HÜDA PAR GÖRÜŞÜYOR

Görüşmelerin sonucunda tarafların olayların büyümemesi ve sağduyunun hakim olması noktasında görüş birliğinde olduğu görüldü. Bu olumlu havanın geniş kitlelere ulaşması için görüşmelerin ve ortak hassasiyet çağrılarının önemli olduğu kanaati paylaşıldı. BDP ile HÜDA PAR yönetimi bugün ya da yarın bir araya gelme noktasında görüş biriliğine vardı ve girişimler başlatıldı. Siyasi parti temsilcilerinin bir araya gelmesi ve ortak sağduyu çağrısı yapması bekleniyor.

Heyetin temsil ettiği 49 kurum:

Anadolu Gençlik Derneği, Ay-Der, Bayındır Memur SEN, Bem-Bir SEN, Birlik Haber SEN, Büro Memur SEN, Camii Derneği, Çarıklı Derneği, Dider, Dem Derneği, Dicle Fırat Grubu, Din-Bir SEN, Diyanet SEN, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim-Bir SEN, Enerji-Bir SEN, Gönül Köprüsü, Hayat Der, Hizmet Derneği, Hür Der, Islah-Der, İhvan Der, İkra Eğitim Der, İlim Der, İlim Yayma Cemiyeti, İlmi-Der, İmam Hatip Yrd.ve Day. Derneği, İmam Hatipliler Der. İnsan ve Erdem Hareketi, Köy-Der, Kültür Memur SEN, Memur-Sen, Öğ-Der, Özgür-Der, Özgür Eğitim SEN, Sahabe- Der, Sağlık SEN, Sek-der, Ş.Ali Haydar Bengi Klt.Der. Şafak Der, Şefkat Der, Şura Der, Toç Bir SEN, Ulaştırma Memur SEN, Yeni İhya Der, Yetim Der, Yusufi Der, Din-Bir-Der, Cansuyu Der

(ISLAH-HABER)

 

HABERE YORUM KAT