1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 48 İranlı Rehin İçin Süre Uzatıldı
48 İranlı Rehin İçin Süre Uzatıldı

48 İranlı Rehin İçin Süre Uzatıldı

Suriye'de iki aydan beri 48 İran vatandaşını esir tutan Özgür Suriye Ordusu, 48 saat olarak ifade ettikleri süreyi uzattı.

08 Ekim 2012 Pazartesi 11:31A+A-

Suriye'de iki aydan beri 48 İran vatandaşını esir tutan Özgür Suriye Ordusu 48 saat içinde Özgür Suriye Ordusu mensuplarının serbest bırakılmaması ve Esed birliklerinin sivil bölgelere bomba yağdırmaya devam etmesi durumunda, şehit düşen her Suriyeli sivile karşı 1 İranlı esirin idam edileceğini duyurmuştu. 

El Cezire Televizyonun haberine göre Özgür Suriye Ordusu bu süreyi uzattığını belirtti.

Özgür Suriye Ordusu'nun bu kararı uzatmasında Türkiye'nin İran'a verdiği yardım sözünün etkili olduğu ifade ediliyor

Suudi televizyon kanalı El Arabiya’nın haberine göre de Özgür Suriye Ordusu mensupları, Şam rejiminin gözaltında tuttuğu muhalifleri serbest bırakmaları ve sivillere yönelik saldırılara son vermeleri için Beşşar Esed'e 48 saat süre verdi. Muhalifler aksi takdirde Esed güçlerine yardım etmekle suçladıkları İranlı rehineleri öldüreceklerini kaydetti.

El Arabiya’nın bugün yayımladığı videoda Şam yakınlarında bulunan Doğu Houta’daki Özgür Suriye Ordusu’na bağlı El Bara’a tugaylarının “İran rejimi tarafından desteklenen Suriye rejimi eğer tutukluları serbest bırakmazsa ve silahsız sivilleri bombalamaya 48 saat içinde son vermezse, bu açıklamanın yayımlanmasından itibaren her bir şehit için bir İranlı mahkum öldürülecektir” ifadelerini kullandıkları belirtiliyor.

Kaçırılan 48 İranlının, Ağustos ayında Suriye’de Şiilere ait kutsal bir mekanı ziyarete gittikleri iddia edilmişti. Muhalifler rehineleri Tahran rejimine yakınlığıyla bilinen Devrim Muhafızları üyeleri olmakla suçluyor ve buna kanıt olarak da bir rehinenin üzerinden çıkan kimlik kartını gösteriyorlar.

Rehineler arasında eski Devrim Muhafızları olduğunu kabul eden Tahran, Suriyeli muhaliflerin elindeki İranlıların serbest bırakılması için Türkiye ve Katar'dan yardım istemişti.

 

HABERE YORUM KAT