1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "40 Gün Değil, 40 Yıl da Geçse Bu Katliamı Unutmayacağız"
"40 Gün Değil, 40 Yıl da Geçse Bu Katliamı Unutmayacağız"

"40 Gün Değil, 40 Yıl da Geçse Bu Katliamı Unutmayacağız"

PKK'lıların Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği katliamda 3 yakınını kaybeden Bayram Yaman, "Bu katliamın üzerinden 40 gün geçti. 40 gün değil, 40 yıl geçse de bu katliamı unutmayacağız." dedi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 13:14A+A-

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybeden 16 kişinin acısı unutulmuyor. Katliamda iki kardeşini ve bir yeğenini kaybeden Bayram Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının dinmediğini, dinmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın acılarını paylaşmak üzere köye geldiğini hatırlatan Yaman, "Onlara çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz bize sahip çıktı. Bizi sürekli soruyorlar. Tüm Türkiye bu acımızı paylaştı. Bu katliamın üzerinden 40 gün geçti. 40 gün değil 40 yıl geçse de bu katliamı unutmayacağız. Devletimizden başka kimseden bir şey beklemiyoruz. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz." diye konuştu.

"Çocukları babasız, gelinleri dul bıraktılar"

Katliamda yakınlarını kaybeden vatandaşlardan Müşfike Yüce ise PKK saldırısının bir vahşet olduğunu belirtti.

Katliamla ilgili söyleyecek söz bulamadıklarına işaret eden Yüce, "Kadın ve çocuklar sahipsiz kaldı. Allah bu dul kalan kadınların, yetim kalan çocukların hakkını bırakmasın, bize bu acıyı yaşatanlara misliyle benzerini yaşatsın." ifadelerini kullandı.

"Bu olayı ebediyen unutmayacağız"

Hacı Çelebi Yaman da PKK'lı militanlara duyduğu tepkiyi dile getirdi.

"Bugün bu mevlit ile katliamda hayatını kaybedenleri asla unutmayacağımızı göstermek istedik. Bu olayı ebediyen unutmayacağız. Temennimiz bunu yapan katillerin bir an önce yakalanıp, cezalandırılmasıdır. Bunu da devletimiz yapacaktır." diyen Yaman, torunlarına bu katliamı anlatacaklarını dile getirdi.

Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinden gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık'a getiren PKK'lılarla, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket eden ve köylüler tarafından takibe alındığını fark eden militanlar, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeniyle 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT