1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. 300 Derece Fırın Sıcaklığının Önünde Oruç Tutuyorlar
300 Derece Fırın Sıcaklığının Önünde Oruç Tutuyorlar

300 Derece Fırın Sıcaklığının Önünde Oruç Tutuyorlar

Batmanlı fırıncılar bunaltıcı havaya ve 300 dereceyi bulan fırın sıcaklığına rağmen oruç tutarak ibadetlerini ifa ediyorlar.

14 Haziran 2016 Salı 13:33A+A-

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Batman'da fırıncılar, hem havanın sıcağından hem de ekmek pişirdikleri fırının sıcağından olumsuz etkilendiklerini ancak buna rağmen oruçlarını tutmaya devam ettiklerini söyledi.

300 derece olan fırın sıcaklığı önünde ekmek pişiren ustalar, evlerinde klima önünde “Oruç tutamıyorum.” diyenlere anlam veremediklerini dile getirdiler.

Ramazan Ayı öncesinde de 300 derece sıcaklık önünde çalışan fırıncılar, günde yaklaşık 10 litre su tükettiklerini ve çok zorlandıklarını, Ramazan Ayı’nda ise akşama kadar su içmeden durabildiklerini dile getirdiler.

“İstiyoruz ki Tüm Müslümanlar Oruç Tutsunlar”

Yıllardır fırında çalışarak geçimini sağladığını vurgulayan İrfan Tufan, “Bu seneki Ramazan her sene olduğu gibi güzel geçiyor. Fırının 300 derece sıcaklığına aldırmadan oruçluyuz. Buna rağmen, Allah'a şükürler olsun, pek sıkıntı görmüyoruz. Müslümanlık önemlidir, oruç tutmak isteyenler tutabilir. Eğer bir insan Allah rızası için bir şeyler yapmaya gayret ediyorsa Allahu Teâlâ yardımcı oluyor. Bunun için istiyoruz ki tüm Müslümanlar oruç tutsunlar. Oruç çok güzel bir ibadettir. Allah, özellikle işi zor olanlara ve hepimize yardımcı olsun. 300 derece ateş önünde oruç tutmak zordur. Ama Allahu Teâlâ yardımcı oluyor. Ramazan’a girmeden önce susuz bir an bile dayanmazken Ramazan’da Allah sabır ve irade veriyor. Her gün saat 13.00'ten akşama kadar ekmek pişiriyoruz.” dedi.

“Klima Önünde Oruç Tutamayanlar Gelip Hâlimizi Görsün”

Çocukluğundan beri fırınlarda çalıştığını dile getiren bir başka fırıncı Muaz Yavuz ise “Oruç dışında insanoğlu 300 dereceyi bulan bu sıcaklıkta kesinlikle susuz dayanmazken Allahu Teâlâ'nın verdiği iradeyle bizler 300 derece sıcaklık önünde oruç tutabiliyoruz. Allah'a hamd olsun. Bu zorlukta olmayıp rahatlıkta olan, sabahtan akşama kadar klima önünde oturan insanlar oruç tutmuyorlarsa gelip hâlimizi görsünler. Normalde Ramazan öncesi her gün rahatlıkla en az 5-10 litre arası su tüketiyorduk. Ramazan orucunda ise akşama kadar susuz kalabiliyoruz. Demek ki Allahu Teâlâ'nın iradesine boyun eğince oluyormuş.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum