1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat'ın Üniversiteler Şefi Kemal Gürüz Tutuklandı
28 Şubatın Üniversiteler Şefi Kemal Gürüz Tutuklandı

28 Şubat'ın Üniversiteler Şefi Kemal Gürüz Tutuklandı

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz de 28 Şubat soruşturması çerçevesinde tutuklandı.

25 Haziran 2012 Pazartesi 17:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Darbenin "sivil kuvvetleri" de cezaevine alınmaya başladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade işleminin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz tutuklandı.

Kemal Gürüz, öğrencilerin inançlarından dolayı fişlendiği ve başörtülerinden dolayı üniversitelere alınmadığı 28 Şubat sürecinde YÖK Başkanlığı koltuğunda bulunuyordu. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağının en sıkı takipçilerindendi.

28 Şubat soruşturmasında 6. Dalga operasyonlarda hakkında gözaltı kararı çıkarılan Kemal Gürüz, yurtdışında olduğu için evinde bulunamamış ve dün ülkeye dönmüştü. Gürüz, havaalanında yaptığı ilk açıklamada “28 Şubat’tan haberim yok!” demişti.

İfadesinin alınmasının ardından Kemal Gürüz, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme sonrasında Gürüz’ün tutuklanmasına karar verildi.

ordu-goreve-yazili-pankarti.jpg

Üniversitelerdeki cunta elinin sembol isimlerinden YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz ile (sağda) İÜ eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu (solda) "Ordu Göreve" yazılı pankartların açıldığı Cumhuriyet Mitinglerine de katılmışlardı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum