1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Sürecinde Fişlenen Dernekler
28 Şubat Sürecinde Fişlenen Dernekler

28 Şubat Sürecinde Fişlenen Dernekler

Daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan “İrtica Raporları”nda Özgür-Der ve Mazlumder'in de fişlendiği görülüyor.

09 Şubat 2013 Cumartesi 09:16A+A-

Islah Haber, BÇG olarak bilinen UTKK’nın İçişleri Bakanlığıyla birlikte hazırladığı “İrtica Raporları”nı yayınladı!

Daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan raporlar incelendiğinde “İrtica ile mücadele” adı altında skandal eylemlere imza atıldığı görülüyor. Bu raporlar çokça tekrarlanan 28 Şubat darbesinin BÇG’nin bir deliliği olduğu tezini de bir kez daha çürütüyor. Çünkü raporları tutan kurumun adından da anlaşılacağı gibi dönemin İçişleri Bakanlığı da MGK kararlarını hayata aktarmada BÇG’den geri kalmamış. Büyük bir iştiyakla MGK cuntasının vesayetini içselleştirmiş görülmektedir. İçişleri Bakanlığı, 28 Şubat postmodern darbesini yaşatmak için Anasol-M hükümetinin iktidarı tarafından kurulan “Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu”ile birlikte adeta ülkenin tümünü “irtica” çerçevesinde denetleyerek önemli bir kısmını fişlemiş.

“İçişleri Bakanlığının MGK Kararları Sonrasındaki Faaliyetleri” başlığıyla “Gizli” notu düşülmüş olan belgeleri “İrticaya karşı tedbirler” içeriğini tasnif ederek çeşitli bölümler halinde yayınlayacağız.

10784

İçişleri, MGK Rejiminin Yürümesi İçin Sekreterya Kuruyor!

Raporda yer alan bir belgede İçişleri Bakanlığının MGK kararlarının uygulanmasıyla ilgili olarak Başbakanlıktan direktif aldığı ve bağlı olarak sekreterya kurduğu belirtilmektedir.

Bakanlık, kararların uygulanması ve uygulamanın denetlenmesi için öncelikle ülke genelindeki bütün Valilikleri Ankara’ya çağırdığını ve brifing verildiğini ifade etmektedir.

Öte yandan İçişleri Bakanlığının 406 sayılı MGK kararlarına işlerlik kazandırmak amacıyla yürütülen “hizmet” ve edinilen “görevler”in etkinliğini takip etmek ve sekreterya kurmak üzere Mülki İdare Amirleri, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü vb. kendisinin bünyesinde faaliyet gösteren bütün kurumları seferber ettiği anlaşılmaktadır.

10785

Stajyer Kaymakamlar Fişleniyor!

Aşağıdaki belgede 1998 yılında “İrtica”ya tedbir alma adı altında Kaymakamlık sınavlarında değişikliğe gidildiği ve “irticacı” stajyer kaymakamların önünün alınmasına yönelik düzenlemeler yapıldığı görülmektedir.

10786

Özgür-Der de Fişlenmiş!

Raporlardaki belgelerde yer alan dikkat çekici bir husus da 28 Şubat cuntasının başörtüsü düşmanlığına karşı istikrarlı mücadelesi ile öne çıkan Özgür-Der ve Mazlumder’in de fişlenen kurumlar arasında zikredilmesidir.

Aşağıdaki belgede Özgür-Der ve Mazlumder’in direniş çabalarının darbecileri teyakkuza geçirdiği görülmektedir.

10787

10788

HABERE YORUM KAT