1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Hakkında Soruşturma Açılıyor
28 Şubat Hakkında Soruşturma Açılıyor

28 Şubat Hakkında Soruşturma Açılıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 28 Şubat hakkında soruşturma başlattı.

22 Kasım 2011 Salı 18:37A+A-

Darbelerle hesaplaşan Türkiye, Post Modern darbe olarak isimlendirilen 28 Şubat sürecini de mercek altına alıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyuruları üzerine harekete geçerek soruşturma başlattı.
28 Şubat 1997 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası alınan kararlarla adını Post Modern Darbe olarak siyasi tarihe yazdıran süreç, aradan geçen 14 yılın ardından soruşturma konusu oldu.
 
Bir avukat, 28 Şubat sürecine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve kuvvet komutanlarının da içinde bulunduğu şahıslar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 28 Şubat sürecinde yaşanan olaylarda etkin rol oynayan kişilerin eylemlerinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 312. Maddesinde düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırma ve görevlerini engelleme” suçunu oluşturduğu savunulan dilekçede, “Refahyol hükümetinin ‘rejimin tehdidi’ gibi gösteren bir anlayışın karşı karşıya geldiği bir ortamda, 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan bir darbe ile 54. hükümet görevden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
Daha önce askeri casusluk ve şantaj soruşturması çerçevesinde yapılan aramalarda 28 Şubat süreci ile ilgili olarak bazı gizli ibareli bilgi ve belgelere ulaşılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT