1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Döneminde Valiler de Fişlenmiş!
28 Şubat Döneminde Valiler de Fişlenmiş!

28 Şubat Döneminde Valiler de Fişlenmiş!

Valiler, kaymakamlar ve üst düzey personel ‘irticacı’ diye yaftalanmış, evlerine kadar girilip yaşantıları didik didik edilmiş!

12 Mayıs 2012 Cumartesi 12:37A+A-

Akit’in ele geçirdiği skandal belgelerde, belirlenen üst düzey personelin isimlerinin karşısına ‘İrticacı’, ‘Refah yanlısı’, ‘En tehlikelisi’ ve ‘Eşi başörtülü’ gibi ifadeler konulduğu, yapılan fişleme çalışmaları sonrası İçişleri Bakanlığı’na 17 il valisi, 296 kaymakam ve 370 üst düzey personel hakkında dosya gönderildiği belirlendi.

MURAT ALAN’ın haberi:

28 Şubat döneminde Refah-Yol Hükümetinin yıkılması sonrası göreve gelen ANASOL-D Hükümetinin sözde irtica avına mülki idarecilerden başladığı, birçok ilin valisi, vali yardımcıları, kaymakamlar ve üst düzey bürokratları eşlerinin başörtüsüne kadar fişleyip Başbakanlık ve MGK’ya bildirdiği ortaya çıktı. Akit’in ele geçirdiği skandal belgelerde, belirlenen üst düzey personelin isminin karşısına ‘İrticacı’, ‘Refah yanlısı’, ‘en tehlikelisi’, ‘eşi başörtülü’, ‘kılık kıyafet yasağını uygulamıyor’, ‘mesai saatlerinde namaz kılıyor’, ‘erkeklerle el sıkışmıyor’, ‘eşi başını açtı ama dünya görüşü değişmedi’, ‘saygı duruşunda ayağa kalkmadı’ şeklinde ifadeler konulduğu, yapılan fişleme çalışması sonrası İçişleri Bakanlığı’na 17 il valisi, 296 kaymakam ve 370 üst düzey personel hakkında dosya gönderildiği belirlendi.

ADETA DEVLET DEVLETİ FİŞLEMİŞ

Akit, Refah-Yol Hükümetinin yıkılması sonrası göreve gelen ANASOL-D Hükümetinin yürüttüğü cadı avını ortaya koyan önemli fişleme raporlarına ulaştı. İçişleri Bakanlığı ve Jandarma İstihbaratı eliyle yapılan fişlemelerin mülki idarecilerin ev yaşantısına kadar uzandığı belirlendi. ANASOL-D Hükümetinin 17 il valisi hakkında yaptığı çalışmada şu ifadeler yer alıyor:

fislenen-valiler-belge.jpg

İRTİCA EĞİLİMLİ VALİLERİN BELİRLENMESİ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMA

1) Şinasi Kuş / Nevşehir: 55’inci hükümetin türban ile ilgili vilayetlerde alınması gereken önlemler için Ankara’da yapılan valiler toplantısında “Nevşehir’de ben bu yasakları uygulamam” demiştir. Nakşibendilerle irtibatı vardır.

2) Muammer Güler / Gaziantep: Mardinli olup Arap kökenlidir. Vali olabilmek için her siyasi kesimle ilişki içerisinde olmuştur. Vali kalabilmek için Refah-Yol döneminde Fehim Adak dahil tüm eski RP kanadı ile teması olmuştur. Personel Genel Müdürlüğü döneminde de Atatürkçü kesimi bakanlık içerisinde etkisiz hale getirmeye çalışan ekibin başındadır.

3) Mustafa Çetin / Gümüşhane: İçişleri Bakanlığı’nda Genel Sekreterlik yapmıştır. Muhtemelen Abdülkadir Aksu’nun danışmanlığını yapmıştır. Nakşibendi tarikatındandır. Eşi ve büyük kızı türbanlıdır. 8 yıllık eğitime karşıdır. MGK kararlarını uygulamakta isteksizdir.

4) Hüseyin Atak / Kars: Kars’taki Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesinin açılışına katılamayacağını beyan etmiş, ancak törene kolordu komutanının geleceğini öğrenince kendisini il sınırında karşılayarak birlikte törene gelmiş, Atatürk ve devrimleri lehinde kimseye söz bırakmamacasına konuşma yaparak takiye uygulamıştır.

5) Oğuz Kaan Köksal / Adana: Abdülkadir Aksu tarafından korunup kollanan ve ANAP içindeki eski RP yanlısı grupla teması vardır. 

“İRTİCAİ FAALİYET AÇISINDAN EN TEHLİKELİSİDİR!”

6) Memduh Oğuz / Kocaeli: Mevcut valiler içinde irticai faaliyetler açısından en tehlikeli olanıdır. İrtica suçunun yasalara göre cezai anlamının olmadığını, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nce Nakşibendi tarikatına bağlı olduğu tespit edilen Özel Cebeci Kız Lisesi’nin tarikatlarla bağlantısının bulunmadığını ifade etmiştir.

7) Ahmet Özyurt / Afyon: Bekir Aksoy-Mehmet Ağar ekibindendir. Bekir Aksoy’un İçişleri Müsteşarlığı zamanında Teftiş Kurulu Bşk.lığı ve Personel Gn.Md.lüğü yapmıştır. Damadı, Ömer Lütfü Topal’ın Azerbaycan’daki Emperyal Kumarhanesinin müdürüyken, kumarhanenin parasını zimmetine geçirdiği için kızıyla birlikte Topal tarafından boğdurulmuştur.

8) Orhan Taşanlar / Bursa: İrtica eğilimlidir. Gemlik İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan türban sorunu ile ilgili olarak “Herhangi bir olaya neden olmayın, olay istemiyorum, yumuşak davranın” demiştir. İl emniyet asayiş kurulu toplantısında; Milli Güvenlik Kurulu kararları doğrultusunda yapılan çalışmalar gündeme alınmamış, konu ile ilgili sorulan sorular geçiştirilmiştir.

‘İMAM HATİP KÖKENLİ, KIYAFET KARARNAMESİNİ DİKKATE ALMADI’

9) Şahabettin Harput / Şanlıurfa: İmam Hatip kökenlidir. Özellikle Fethullahçılar olmak üzere her türlü tarikatla bağlantısı vardır. Urfa Valiliği’ne Necmettin Cevheri’nin tavassutu ile atanmıştır. Dinî vakıfları destekler. Kılık-kıyafet kararnamesini dikkate almamaktadır. Açtırdığı halıcılık kurslarındaki öğrenciler tesettür uygulamaktadır.

10) Ayhan Çevik / Çankırı: Eski AP Milletvekillerinden Halil Başol’un Özel Kalem Müdürüdür. Tarikatlarla bağlantısı bu dönemde başlamıştır. Daha sonra Bekir Aksoy-Mehmet Ağar ekibine dahil olmuştur. “Kutsal tarikatçılar” olarak bilinen ekibin etkili isimlerindendir.

11) Hakkı Teke / Karaman: İrticai eğilimlidir. Özellikle ütüsüz pantolon giyer. Yeşildere ilçesinde Nakşibendi tarikatının temsilcisi olan Faik Çavuşoğlu’nun evinde yapılan tarikat toplantısına, MGV’nin düzenlediği davetlere ve 10 katlı özel Hamidiye Öğrenci Kursu’nun açılışına katılmıştır. İldeki irticai kurs, dernek ve bunun gibi irticai yapılanmalara müsaade etmektedir.

12) Behiç Çelik / Kırıkkale: Aslen Süleymancı olup sonradan Bekir Aksoy-M.Ağar ekibine dahil olmuştur.

13) Süleyman Oğuz / Burdur: Abdülkadir Aksu ekibindendir.

14) Şemsettin Uzun / Iğdır: Nakşibendi’dir.

15) Cemal Ayman / Karabük: B.Aksoy-M.Ağar ekibindendir.

16) Yusuf Ziya Göksu / Denizli: Abdülkadir Aksu’nun akrabasıdır. Öğrencilik döneminde bölücü Kürt örgütlerinden Kawa’nın militanlığını yapmıştır. Şimdi Nakşibendilerle temas halindedir.

17) Ali Fuat Uğur / Yozgat: Yakın bir zamanda emekli olmayı düşündüğünden irticai kesimle ilişki içerisine girmiştir. Yimpaş Holding’e ortak olmuştur. Okul müdürlerine “başörtüsü meselesini şimdilik rölantiye alın” talimatını vermiştir. Yasadışı kurban derisi toplayanlara taviz vermiştir.

Kaymakamları da es geçmemişler!

Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve MGK’ya gönderilen fişleme dosyasında çeşitli dönemlerde atanmış 294 kaymakamın isimlerinin karşısına ‘eşi türbanlı’, ‘irticacı’, ‘aşırı dinci’, ‘MGK’nın demokratik olmadığını savunur’ şeklinde ifadeler konulduğu görülüyor. Hazırlanan fişleme dosyasında yer alan 294 kaymakamdan bazıları şunlar:

H.Osman Ebiloğlu: Kozan Kaymakamı İrtica eğilimlidir.
A.Yener Erçin: Yumurtalık Kaymakamı, İrtica eğilimlidir.
Ömer Kızıltaş: Tufanbeyli Kaymakamı eşi tesettür kullanır, haremlik selamlık uygular.
Şeref Ataklı: Gölbaşı Kaymakamı irtica eğilimlidir.
Birol Kurubal: Gerger Kaymakamı, irtica eğilimlidir. Eşi türbanlı olup öğretmenlikten istifa etmiştir.
A.İhsan Su: Çay Kaymakamı, irtica eğilimlidir.
Sabit Kaya: Sandıklı Kaymakamı MGK’nın demokratik olmadığı, TSK’nIn dinsiz olduğu görüşünü savunmaktadır. Kurban Bayramı süresince irticai kesimin yasadışı kurban derisi toplamasına göz yummuştur.
Yalçın Bulut: Dazkırı Kaymakamı aşırı muhafazakar. İçkili yerlere karşıdır. MGK’ya karşı, türbanı savunur.
Fatih Genel: Çavdır Kaymakamı tarikat sempatizanı olup, irtica eğilimlidir. Eşi protokollere katılmaz. Eşi ve sekreteri tesettürlüdür.

“EŞİ ERKEKLERLE, KENDİSİ DE BAYANLARLA TOKALAŞMAZ”

A.Hamdi Usta: Maden Kaymakamı irtica eğilimlidir.
Kemal Kahraman: Sivrihisar Kaymakamı eşi türbanlı olup, erkeklerle tokalaşmaz. Kendisi de bayanlarla tokalaşmaz.
Emin Avcı: Beşiktaş Kaymakamı irtica eğilimlidir. Alkol kullanmaz ve kullanan insanlarla birlikte olmaz. Kaymakamlıkta çalışan tesettürlü bayanlara hoşgörülü davranır.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT