1. HABERLER

  2. HABER

  3. "28 Şubat DGM Kararları İptal Edilmeli"
28 Şubat DGM Kararları İptal Edilmeli

"28 Şubat DGM Kararları İptal Edilmeli"

CHP’li Hüseyin Aygün, Mirzabeyoğlu davası dâhil DGM’lerin 28 Şubat sürecinde verdiği hukuksuz kararların iptalini istedi.

14 Mayıs 2012 Pazartesi 13:20A+A-

Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Ancak karanlık dönemlerde hüküm giyenler hâlâ cezaevinde. Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 28 Şubat döneminde DGM’lerin verdiği taraflı ve hukuksuz kararların yok sayılması için Meclis’e teklif vereceğini söyledi. Aygün önceki gün Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek Salih Mirzabeyoğlu’nun yıllardır tecritte tutulduğunu kaydetmişti.

ASLAN DEĞİRMENCİ’ni haberi:

28 Şubat'la hesaplaşmanın yolunun o dönemin doğurduğu mağduriyetleri gidermekten geçtiğini söyleyen Aygün “Milat”a konuştu.

Taraflı kararlar

28 Şubat süreci başta olmak üzere 90’lı yıllarda mahkemeler tarafından verilen kararların yeniden ele alınması gerektiğini savunan Aygün, “Bugün geçmişle ve 28 Şubat ile yüzleşilmek isteniyorsa öncelikle DGM’lerin verdiği taraflı kararları gündeme getirmeliyiz” dedi.

Mağduriyetler giderilmelidir

“DGM’lerin hukuksuz kararlarının iptal edilmesini sağlayarak, 28 Şubat sürecinde ve 90’lı yıllarda alınan yargı kararlarının iptal edilmesini gündeme taşımalıyız” diyen Hüseyin Aygün, “Bu mağduriyetler içersinde Salih Mirzabeyoğlu da vardır. 7 yıldır tecritte tutulması insan haklarına aykırıdır. Hukuk devletine bu ve benzer uygulamalar yakışmamaktadır” şeklinde konuştu.

Meclise teklif yolda

Olağanüstü dönemde, DGM'nin yargılayıp mahkûm ettiği çok sayıda mağdur insan olduğunun altını çizen Aygün, “Baskı altında tarafgir verilmiş kararlar ile insanların hayatları karartılmıştır. Binlerce insanın mağduriyeti bir gerçektir. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için yeniden muhakeme yolu açılmalıdır. Bu kapsamda bir çalışma yapabilirim.  Hatta meclise sunmak üzere bir teklif hazırlamayı düşünüyorum. Bu çerçevede Mazlumder ve bazı sivil toplum örgütlerinin başlattığı imza kampanyasını da takip ediyorum.” dedi.

Mazlumder’den teşekkür

Nisan ayında 20 sivil toplum örgütü ve mağdurlar ile birlikte “28 Şubat Yargı Kararları İptal Edilsin” imza kampanyası başlatan Mazlumder’in Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise Aygün’e gazetemiz aracılığıyla gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Ünsal, “Sayın Hüseyin Aygün’e vicdanlı yaklaşımı ve duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. Kısa sürede kendisini ziyaret ederek başlattığımız imza kampanyası hakkında daha detaylı bilgilendireceğim.  28 Şubat sürecinin aydınlatılması ve 28 Şubat sürecinde alınan siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden muhakeme yolunun açılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. MİLAT

 

HABERE YORUM KAT