1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 27 Yıldır Cezaevinde Olan Ahmet Dedeye Özgürlük Çağrısı
27 Yıldır Cezaevinde Olan Ahmet Dedeye Özgürlük Çağrısı

27 Yıldır Cezaevinde Olan Ahmet Dedeye Özgürlük Çağrısı

2 Temmuz 1993’te meydana gelen Sivas olayları ile ilgili 27 yıldır hapiste yatan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç'ın hikayesi ülke gündemine oturdu. Ahmet Turan Kılıç’ın tek dileği ise ölmeden önce eşinin mezarına gidip bir fatiha okumak.

03 Ocak 2020 Cuma 17:18A+A-

Gazeteci-Yazar Adem Özköse, Ahmet Turan Kılıç’ın hikayesini Sivas'a giderek torunu Ömer Yıldız’dan dinledi.

Adem Özköse’nin “İçimizden Biri” adlı programına konuşan Yıldız, dedesinin hiçbir suçu olmamasına ve bunun da şahitlerle teyit edilmesine rağmen serbest bırakılmadığını söyledi.

Ahmet Turan Kılıç’ın hikayesi kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenildi. Binlerce vatandaşın "Ahmet Dedeye özgürlük" çağrısı çığ gibi büyüdü.

Dedesinin Sivas olayları ile bir ilgisinin olmadığının altını çizen Ömer Yıldız, “Dedem, Altuntabak Mahallesi’nde provokatörlerin karşısına geçerek onların eylemlerine müsaade etmeyen bir kişidir. Dedemin bu tutumunu gören çok sayıda Alevi kardeşlerimiz dedemin evine gelerek teşekkür etmişlerdir. Buna bir mahalle şahittir. Bu olay halen mahalle halkının hafızasındadır” dedi.

'SON NEFESİNİ SEVDİKLERİNİN YANINDA VERSİN'

Yıldız, “Sivas olaylarına karıştı” iftirasıyla 27 yıldır hapishanede tutulan dedesi için “Tabutu cezaevinden çıkmasın. Bırakın son nefesini sevdiklerinin yanında versin” diyerek yetkililere seslendi.

Dedesinin 2016 yılında vefat eden eşi Fatma Kılıç’ın ve kardeşi Hacı Yusuf Kılıç’ın cenazesine dahi katılamadığının altını çizen Yıldız, “Ömrünün son dönemlerini yaşayan dedemin tek isteği ölmeden önce eşinin ve kardeşinin mezarına gidip bir Fatiha okumak” dedi.

ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

Videonun altına binlerce yorum yazarak yetkililere seslenen vatandaşlar, Ahmet Turan Kılıç  için özgürlük istedi. Çok sayıda vatandaş #ahmetdedeyeözgürlük etiketi üzerinden Kılıç’ın serbest bırakılmasını talep etti. (KARAR, HAKSÖZ-HABER)

*

Adem Özköse'nin Sınırsız'daki Ahmet Dede konulu videosunu içeren haberimiz >>>

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum