1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 23’ü Çocuk, 19’u Kadın 165 Şehit (VİDEO)
23’ü Çocuk, 19’u Kadın 165 Şehit (VİDEO)

23’ü Çocuk, 19’u Kadın 165 Şehit (VİDEO)

Suriye’de Esed güçleri dün 165 kardeşimizi daha katletti. Ölenlerin 23’ü çocuk, 19’u kadın. En çok ölü varil saldırılarının yapıldığı Halep’te.

02 Şubat 2014 Pazar 11:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed’e bağlı rejim güçlerinin başta varil bombalı olmak üzere havadan ve karadan saldırıları neticesinde dün Suriye genelinde 165 kişi hayatını kaybetti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) ölenler arasında 23 çocuk ve 19 kadının bulunduğunu açıkladı. 6 kişinin ise işkenceyle şehit edildiğini açıkladı.

LCC’nin verdiği bilgilere göre Halep’te 115 kişi, Şam kırsalında 17 kişi, Dera’da 10 kişi, Hama’da 10 kişi, İdlib’de 7 kişi, 4 kişi Humus’ta, 1 kişi Lazkiye ve 1 kişi Kuneytra’da hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) ise ölü sayısını 169 olarak verdi ve 24 kişinin Esed güçlerinin işkenceleri sonucunda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hasbunallahi ve ni'mel vekil!

Suriyeli kardeşlerimizin varil bombası atan ölüm makinesine tepkisi: 

Varil Bombaları Halep’i Yıkıyor

Halep'teki LCC medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerin gün içerisinde Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere 40'a yakın varil bombasıyla saldırdığını söyledi.

Kentin Sukkari Mahallesi'nin varil bombalarından en çok etkilenen yerler arasında olduğunu ifade eden Ali, orduya ait helikopterlerin varil bombasıyla vurduğu Sukkari'de çok sayıda evin yıkıldığı ya da hasar gördüğünü belirterek "rejim güçleri tarafından mahalleye yönelik hava saldırısında onlarca ev yerle bir oldu. Halk korku içinde bölgeyi terk etti" diye konuştu.

Varil bombaları sonucunda yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların çıkartıldığını anlatan Ali, muhaliflerin denetimindeki bölgelerde yer alan sahra hastanelerin morglarının ölü; acil kısımları ise yaralılarla dolduğunu bildirdi.

“İslami Cephe, Esed Güçlerinin İlerlemesini Durdurdu”

İslami Cepheye bağlı birliklerin Halep'in güneyinde rejim güçlerinin ilerlemesini durdurduğu bilgisini veren Ali, "Halep'in güneyinde Şam yönetimine bağlı güçlerle, kentin kuzeyinde ise Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile çatışıyor. Cephe, kentin güneyinde rejim güçlerine tank ve doçkalarla karşı koyuyor" dedi.

IŞİD'in, Halep'in kuzeyinde Tevhid Tugayı'nın denetiminde olan piyade okuluna bomba yüklü araçlarla saldırdığını aktaran Ali, "Tugay tarafından esir alınan IŞİD elemanlarının itiraflarına göre, IŞİD komutanları, üyelerine "kafir PKK ile savaşıyoruz" diyerek silahlı gruplarını muhaliflerin üzerine gönderiyor.” dedi. 

IŞİD'in Halep'in Çobanbey kasabası çevresinde İslami Cephe ile girdiği çatışmalardan ağır zayiat verdikten sonra kasabanın çevresinden çekilme kararı aldığını da dile getiren Ali, "IŞİD, Çobanbey kasabası ile kasabada rejim askerlerinin de tutulduğu Çobanbey hapishanesini ele geçirmek istiyor. Ancak kasaba çevresinde Cephe ile girdiği çatışmada büyük kayıplar vererek geri çekildi" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT