1. HABERLER

  2. HABER

  3. 21 Mart’ta Sadece Diyarbakır’da Kutlama Var
21 Mart’ta Sadece Diyarbakır’da Kutlama Var

21 Mart’ta Sadece Diyarbakır’da Kutlama Var

Nevruz kutlamalarını 45 adreste yapmayı planlayan BDP, önemli bir karara imza attı.

06 Mart 2013 Çarşamba 17:51A+A-

BDP, devam eden barış sürecinde silahların susacağı gün olarak işaret edilen 21 Mart’ta sadece Diyarbakır'da kutlama yapma kararı aldı.

NTV'den Nizamettin Kaplan'ın haberine göre Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), bu yılki Nevruz kutlamalarını "Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü" sloganıyla yapacak.

Nevruz ateşi bu yıl 45 ayrı merkezde yakılacak. 17 Mart'taki kutlamalar aralarında İstanbul, Adana ve Mersin'in de bulunduğu 18 merkezde start alacak. BDP, Nevruz kutlamalarının finalini ise Diyarbakır'da yapacak. Nevruz komitesi, 21 Mart gününe başka kutlama programı koymadı. Diyarbakır'daki programda, devam eden barış süreciyle ilgili önemli kararların alınması beklentisi var.

TARİHİ DÖNEMDEN GEÇİŞ GÜNÜ

21 Mart'taki kutlamalara bölgedeki il ve ilçelerden de büyük katılım olması bekleniyor. İmralı görüşmeleri sürerken, 21 Mart sürekli silahların susacağı gün olarak işaret edilmişti. Nevruz'da örgütün eylemsizlik kararının duyurulacağı da tahmin ediliyor.

21 Mart gününü “tarihi bir dönemden geçiş günü” olarak belirleyen BDP, Abdullah Öcalan tarafından İmralı'da başlatılan sürecin aynı gün bir üst boyuta taşınacağı vurgulandı.

BDP, geçen yıl Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarını 18 Mart'ta yapmak istemişti. Valiliğin izin vermemesi üzerine yapılan gösterilerde olaylar çıkmıştı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT