1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 208 Kişinin Katledildiği Halfaya’dan Görüntüler...
208 Kişinin Katledildiği Halfaya’dan Görüntüler...

208 Kişinin Katledildiği Halfaya’dan Görüntüler...

Yüzlerce kişinin önünde beklediği ekmek fırınını bombalayan Esed güçleri Suriye genelinde 208 kişiyi katletti.

24 Aralık 2012 Pazartesi 02:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri, 23.12.2012 Pazar günü Suriye genelinde 208 kişinin katledildiğini açıkladı. Fırın katliamının yaşandığı Hama-Halfaya’da ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Komitenin verdiği bilgiye göre Hama’da 106 kişi katledildi. Bunların 94’ü Halfaya’daki ekmek fırını katliamında can verdi. Bu katliamda çok sayıda kişi ağır bir şekilde yaralandı.

Şam ve civar semtlerinde 51, Halep’te 32, Humus’ta 7, Dera’da 6, Deyr ez-Zor’da 2, Rakka’da 2, İdlip ve Lazkiye’de 1’er kişi katledildi. Öte yandan Humus’ta Esed güçlerinin zehirli gaz kullandığı ve gün içinde hastaneye kaldırılanlardan bazısının hayatını kaybettiği bilgileri geliyor.

Halfaya’da Ölü Sayısı Artabilir

Muhaliflere ait Halfaya basın merkezinden Ebu Ahmed el-Halfavi, hedef alınan fırının ilçedeki tek ekmek fırını olduğunu, saldırı sırasında yüzlerce kişinin ekmek almak için kuyrukta beklediğini belirtti. Halfavi, savaş uçağının fırını bombalamasıyla fırının yıkıldığını ve caddede can pazarı yaşandığını anlattı.

halfaya-hama-syria-suriye.jpg

Cesetlerin bir yerde toplanamaması nedeniyle ölü sayısının henüz kesin olarak belirlenemediğini ifade eden Halfavi, kendilerine şimdiye kadar 93 kişinin isminin ulaştığını, çok sayıda ailenin kaybettikleri yakınlarının isimlerini henüz kendilerine iletmediğini belirterek ölü sayısının yükselmesinden endişe ettiklerini söyledi.

Yaralıların halk ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler tarafından Hama ve İdlib'deki sahra hastanelerine kaldırıldığını söyleyen Halfavi, bombalanan caddenin ölü ve yaralılarla dolduğunu, çok sayıda kişinin saldırının şokunda olmasından dolayı yaralılara yardım edemediğini vurguladı.

Halfavi, Hama ve çevresindeki birçok ilçe ve beldede insanların karınlarını doyuracak bir dilim ekmeğe ve kendilerini soğuktan koruyacak bir battaniyeye ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi. 

Halfaya’da bombalama sonrasında ağır bir şekilde yaralananlar çok kötü koşullarda tedavi edilmeye çalışıyor:

***

hama-halfaya_suriye-gazze_gaza-syria1.20121224120717.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum