1. HABERLER

  2. HABER

  3. '2015 Taşeron İşçiler İçin Toplu Sözleşme Yılı Olacak'
'2015 Taşeron İşçiler İçin Toplu Sözleşme Yılı Olacak'

'2015 Taşeron İşçiler İçin Toplu Sözleşme Yılı Olacak'

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, kamuda çalışan taşeron işçiler için toplu sözleşme sürecinin başladığını belirterek, "2015, yetkilerini aldığımız taşeron firmalardaki arkadaşlarımız için toplu sözleşme yılı olacak" dedi.

22 Mart 2015 Pazar 17:36A+A-

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Kayseri Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kamuda çalışan taşeron işçilerin toplu sözleşme yapmasının önündeki engellerin bir bir ortadan kaldırıldığını ve toplu sözleşme sürecinin fiilen başlatıldığını söyledi.

Kayseri'deki pek çok şirkette sendika yetki tespitinin yapıldığını ifade eden Arslan, "İnşallah 2015, yetkilerini aldığımız taşeron firmalardaki arkadaşlarımız için toplu sözleşme yılı olacak. Bu ne kadar gecikirse geciksin, bizim istediğimiz doğrultuda devam ediyor. Toplu sözleşmeler bütün sorunlarımızı çözmeyebilir, her konudaki taleplerimiz karşılanmayabilir ama biz bir yerden başladık" dedi.

Arslan, taşeron işçilerin sendikaya üye olabilmesi için öncelikle işverenlerin koyduğu engelleri aşmak zorunda kaldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Haydi, buyurun gelin üye olun' deyince olmuyor. Yasal olmadığı halde, mevzuatta yeri olmadığı halde önce belediye başkanlarını ikna etmek zorunda kaldık. Yaklaşık 5 yıl, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye taşeron meselesini gündeme getirdik. Bu sorunun çözümü konusunda kendilerinden yardım istedik, destek istedik. Mecbur değildik aslında. Çağır, 'Arkadaşlar buyurun üye olun' ama öyle olmuyor. Türkiye'nin gerçekleri böyle değil. Belediye başkanları baskı yapıyor. 'Üye olursanız atarım' diyor. Bunun için Kayseri'yi kutlamak istiyorum. Bütün belediyeleriyle, bütün teşkilatlarıyla tebriği, teşekkürü hak ettiler."

 

HABERE YORUM KAT