1. HABERLER

  2. HABER

  3. 200 Yardım TIR'ı Desteğinizle Yola Çıkacak
200 Yardım TIR'ı Desteğinizle Yola Çıkacak

200 Yardım TIR'ı Desteğinizle Yola Çıkacak

İHH İnsani Yardım Vakfı, “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında 23 Şubat Pazar günü tüm Türkiye'den Suriye'ye gönderilmek üzere 200 yardım TIR'ı kaldıracak. Toplamda 500 TIR'dan oluşacak gıda, giyim ve ilaç yardımı için Suri

18 Şubat 2014 Salı 15:00A+A-

Suriye'de 2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani krizin boyutu, rakamlarla ifade edilemeyecek bir dramı yansıtıyor. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı gününden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Komşumuz ve kardeşlerimiz olan Suriyeliler için, sizlerin destekleriyle üç yıldır seferber oluyoruz.

Gelinen noktada, yüz binlerce insan bu desteklerle hayata tutunmuş olsa da yıkım ve katliamlar artarak devam ediyor. Üstelik saldırılarla yaşanan ölümlere açlıktan ölümler de eklendi ve kış mevsimi tüm bu olumsuzlukları daha da artıran bir faktör durumunda. Dolayısıyla yardımlara olan ihtiyaç ve yardımların aciliyeti de her geçen gün artıyor.

Bu tablo karşısında, bölgede yardıma muhtaç insanlar için bir çok yardım kampanyası düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı , şimdiye dek gerçekleştirmiş olduğu en büyük TIR organizasyonunu yapmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar Suriye'ye 2 bin 100 yardım TIR'ı gönderen İHH, 1 Ocak-28 Şubat arasında göndermeyi hedeflediği 500 TIR'ın 200'ünü 23 Şubat Pazar günü Türkiye genelinde düzenlenecek programlarla kaldıracak.

KAZLIÇEŞME'DE BULUŞUYORUZ

En büyük organizasyon ise İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yüreği Suriye halkı için çarpan binlerce kişinin katılımıyla Kazlıçeşme Meydanından, Suriye'ye gitmek üzere 50 ile 100 arasında yardım TIR'ı kaldırılacak. Burada düzenlenecek program kapsamında ayrıca Suriye'deki vahşeti anlatan resim sergisi, grafiti çalışmaları ve farklı grupların seslendireceği mini konser düzenlenecek.

Kalkacak TIR'ların bir kısmı Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından direk geçiş yapacak, geri kalanları ise Kilis ve Reyhanlı'daki lojistik merkezlerimizde depolanacak.

Yardımlar öncelikle, Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış milyonlarca insana, daha sonra da Halep ve Şam çevresi ile Yermük kampı gibi iç bölgelere gönderilecek.

ACİLEN İHTİYAÇ DUYULAN AYNİ YARDIM MALZEMERİ  ŞÖYLEDİR:

1- Un ve Maya

2- Kuru gıda

3- Süt tozu

4- Bebek bisküvisi

5- Konserve çeşitleri

6- Hurma

7- Bebek bakım malzemeleri

8- Bebek bezi

9- Bay, bayan ve çocuk kıyafetleri (yazlık ve kışlık)

10- Ayakkabı ve bot  ( bay, bayan ve çocuk)

11- Battaniye

12- Hasır

13- Çadır ve Mat

14- Uyku tulumu

15- Yastık

16- Nevresim takımları

17- Her türlü tekstil ürünü

18- Acil müdahale ilk yardım çantası

19- Çocuklar için oyuncak

20- Hijyen ve temizlik malzemeleri

21- Bayan hijyen malzemeleri

22- Şarjlı aydınlatma cihazları

23- Jeneratör

24- Öğrenciler için kırtasiye malzemeleri

25- Her türlü inşaat malzemesi

KAMPANYAYA NASIL KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ;

-Vakfımıza gelerek bizzat elden,

-0 212 631 2121 numaralı telefonu arayarak çağrı merkezinden,

-Banka hesap numaralarını kullanarak posta çeki, havale ile,

-Online bağış sistemi ile,

-Kısa mesaj yoluyla, SURİYE yazıp 3072'ye göndererek 5TL bağışta bulunarak,

kampanyaya katkıda bulunabilirsiniz.

Online bağış yapmak için tıklayın (https://online.ihh.org.tr/?language=tr)

HESAP NUMARALARI

HABERE YORUM KAT

1 Yorum