1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atandı
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atandı

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Atama sonuçları, saat 13.00'ten itibaren Bakanlığın resmi internet sitesinden duyurulacak.

24 Temmuz 2018 Salı 10:49A+A-

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un da katıldığı atama töreni saat 10.00’da başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen ataması bilgisayar kurası ile gerçekleştirildi. Atama sonuçları saat 13:00'ten itibaren MEB’in http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

20 bin öğretmenin atanacağı törende Bakan Selçuk şöyle konuştu:

Hep beraber üretmekten zevk alacağımızı, çok daha güzel bir Türkiye için yol alacağımızı lütfen unutmayın. Çok farklı bir geleceğe doğru da bu ülkenin, dünyanın gittiğini tekrar farkındalığına erişin. Sizin öğretmenliğiniz bundan önceki öğretmenlikten çok daha farklı olacak. Bugün okula başlayan çocuklar 2040'lara doğru iş hayatına atılacaklar ve bakacaklar ki çok farklı bir dünya var karşılarında. Ve siz bizi hangi dünyaya hazırladınız sorusunu soracaklar. Onun dünyanın dördüncü büyük kırılması olduğunu da unutmamak çok önemli. 21. yy'ın bu beklentisine bizim cevap vermemiz çok mühim. Ben şu an sizin yerinizde olmayı çok isterdim, öğretmenliğin heyecanı çok daha farklı bir şey. Sizin yapacağınız işlerle ilgili bizim güvencemiz sizsiniz, sizin güvenceniz biziz. Eğer yan yanayasak, berabersek, çocuklarımız için çalışacaksak bunu hep beraber tutup kaldırmamız lazım.

Bu sene 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirebiliyoruz. Umut güzel bir şeydir. Ama umut tacirliği iyi bir şey değildir. Bu konuyla ilgili ne gerekiyorsa, her türlü enerjimizi sarf edip gereken sonuçlara ulaşmayı diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun inşallah.

 

 

HABERE YORUM KAT