1. HABERLER

  2. HABER

  3. 2. Sınıfta Seçmeli Arapça
2. Sınıfta Seçmeli Arapça

2. Sınıfta Seçmeli Arapça

Seçmeli olarak 5,6,7 ve 8. sınıfta okutulan Arapça derslerinin, gelecek yıl ikinci sınıftan itibaren okutulması planlanıyor.

23 Ekim 2015 Cuma 15:05A+A-

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün teklifi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 13 Ekim 2015 tarihli kararı üzerine hazırlanan 'İlköğretim Arapça Dersi (2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8’inci Sınıflar) Öğretim Programı', Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı. Programa göre, bugüne kadar 5,6,7,8. sınıflarda seçmeli olarak okutulan Arapça dersi, öğrenciler talep ettiği takdirde 2, 3 ve 4. sınıflarda da verilecek.  

Almanca ve Fransızca uygulamaya henüz geçmedi

Bu kararla birlikte ilkokulda isterlerse öğrencilerin seçmeli olarak alabileceği yabancı dillere Almanca ve Fransızca'dan sonra Arapça da eklendi. 2013-2014 yılında da Almanca ve Fransızca’nın 2. sınıftan itibaren okutulmasına karar verilmişti. Ancak uygulamaya henüz geçmedi. Bu derslerin seçilebilmesi için  yeterli çoğunluk ve branş öğretmeni gerekiyor. Arapça’nın da 2016-2017 eğitim öğretim yılı, yani önümüzdeki yıldan itibaren okutulması hedefleniyor.

Önce dinleme ve konuşma etkinlikleri

İlkokul 2’nci sınıfta Arapça dersi almak isteyen öğrenciler için sadece konuşma ve dinleme etkinlikleri yapılacak, yazım aşamasına geçilmeyecek. 3’üncü sınıfta, konuşma ve anlama etkinliklerine ağırlık verilecek, 'kısıtlı yazım' çalışmaları da başlatılacak. 4’üncü sınıfta konuşma ve anlama çalışmalarının yanı sıra Arapça yazmaya biraz daha fazla zaman ayrılacak.

2’nci ve 3’üncü sınıflarda Arapça dersi temaları arasında renkler, hayvanlar, mevsimler, selamlaşma ve tanışma, sayılar, doğa, spor gibi günlük hayata yönelik konular bulunurken, 4’üncü sınıflarda selamlaşma ve vedalaşma, kendini tanıtma, hobiler, giysiler, sayılar,  peygamberim konusu da var.  Bu tema altında da Hz. Peygamber’in ailesi, soy ağacı vs. anlatılacak.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT