1. HABERLER

  2. HABER

  3. 2 Bin 600'e Yakın Orta Afrikalı Mülteci Öldü
2 Bin 600'e Yakın Orta Afrikalı Mülteci Öldü

2 Bin 600'e Yakın Orta Afrikalı Mülteci Öldü

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, ülkelerindeki şiddetten kaçarak Çad’a gelen yaklaşık 2 bin 600 Orta Afrikalı mültecinin öldüğünü bildirdi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 14:22A+A-

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, ülkelerindeki şiddetten kaçarak Çad’a gelen yaklaşık 2 bin 600 Orta Afrikalı mültecinin öldüğünü bildirdi.

Örgütün yaptığı araştırmaya göre, Kasım 2013-Nisan 2014 arasında Çad’ın güneyindeki Sido kentinde kalan 2 bin 600 Orta Afrikalı mülteci hayatını kaybetti.

MSF'nin “Çad ve Kamerun’da Orta Afrikalı mülteciler: bavul ile tabut” adlı araştırması, mültecilerin büyük bir kısmının Çad’a gitmeden önce ya da toplu göç sırasında gördükleri şiddet nedeniyle (kurşun, kesici alet, bomba) öldüğünü ortaya koydu. Araştırmada, ailelerin yüzde 33'ünün en az bir ferdini, yüzde 28'inin ise en az iki ferdini kaybettiği vurgulandı.

Araştırmada, ülkelerinden kaçıp Kamerun’a sığınan mültecilerin de “yorgun, hasta ve sarsılmış" durumda ülkeye ulaştıkları, dolayısıyla sağlık durumlarının kaygı verici olduğu ifade edildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Seleka ve Anti-Balaka milisleri arasında çatışmaların başladığı 2013’ten bu yana, çoğunluğu Müslüman binlerce kişi ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Çad hükümeti, Orta Afrikalıları engellemek için 12 Mayıs’ta sınır kapılarını kapatmaya karar vermişti.

HABERE YORUM KAT