1. HABERLER

  2. HABER

  3. 2.4 Milyon Kişi İnsan Kaçakçığı Kurbanı
2.4 Milyon Kişi İnsan Kaçakçığı Kurbanı

2.4 Milyon Kişi İnsan Kaçakçığı Kurbanı

BM'ye göre, dünyada 2,4 milyon kişi insan kaçakçılığının kurbanı. Bunların büyük çoğunluğu seks kölesi...

04 Nisan 2012 Çarşamba 10:23A+A-

 

BM Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi, dünyada 2,4 milyon kişinin insan kaçakçılığının kurbanı olduğunu, bunların yüzde 80'inin seks kölesi olarak kullanıldığını bildirdi.

BM Dairesi'nin Başkanı Yuri Fedotov, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kaçırılanların yüzde 17'sinin zorla çalıştırıldığını belirtti.

Fedotov, insan kaçakçılığı ağlarını yöneten suçluların, her yıl 32 milyar dolar gelir elde ettiğini, kurbanların üçte ikisinin kadın olduğunu söyledi.

Merkezi Viyana'da bulunan Daire'nin istatistiklerine göre, insan kaçakçılığı kurbanlarının sadece yüzde biri kurtarılabiliyor.

Fedotov, insan kaçakçılığıyla mücadele için yerel, bölgesel ve uluslararası çabaların koordineli olarak ortaya koyulması gerektiğini ifade etti.

BM'nin iyi niyet elçisi oyuncu Mira Sorvino da insan tacirleriyle mücadele konusunda güçlü yasalar bulunmadığına ve polislerin bu konuda yeterince eğitilmediğine dikkati çekti.

Genel Kurul Başkanı Nasır Abdülaziz En-Nasır ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise bağışçı ülkelerden insan kaçakçılığı kurbanlarına yardım amacıyla kurulan fona katkıda bulunmalarını istedi.

 

HABERE YORUM KAT