1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 18 Mart’a özel kumar çekilişi!
18 Mart’a özel kumar çekilişi!

18 Mart’a özel kumar çekilişi!

Milli Piyango olarak bilinen kumar organizasyonu 18 Mart’ta şimdiden tepki çeken bir organizasyon gerçekleştirecek!

12 Mart 2021 Cuma 11:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Sonunda söyleyeceğimizi başından belirtmek gerekirse ulus devlet tarafından anlam yüklenilen ve işin özünde kurgusal bir zeminden beslenen ‘önemli gün ve organizasyonlara’ karşı rezervli yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

18 Mart tarihi Çanakkale Savaşı olarak bilinin Gelibolu Muharebesi’nin Türkiye’de kutlandığı bir tarih. Biz 18 Mart tarihinin mahiyetinden ziyade Gelibolu’da ümmet-i Muhammed için çarpışırken Rahmet-i Rahman’a kavuşan Müslüman dünyanın dört bir yanından gelen İslam evlatlarını önemsiyoruz. Halep’ten, Diyarbakır’dan, Beyrut’tan, Bağdat’tan, Kosova’dan gelen binlerce Müslüman emperyalistlere karşı verilen savaşta hayatlarını kaybettiler. Allah hepsine rahmet etsin.

Milli Piyango olarak bilinen kumar organizasyonu geçtiğimiz sene devletin elinden çıkarak özelleşti. Demirören Holding’e satılan Milli Piyango 18 Mart tarihinde Çanakkale Savaşı’na özel çekiliş yapıyor. Biletlerin üzerinde yer alan ‘anıt’ görsellerinden de anlaşılacağı üzere ‘şehidleri’ anmak üzere yapılacak olan çekiliş baştan sona rezalet olması bir yana tutarsız bir görüntü de oluşturuyor.

Kendi putunu yiyenler misali her şeyi sermayeye dönüştüren meşum bakış açısı özel gün olarak tasarladığı 18 Mart’ı kumar gibi gayri dini saiklerle bir araya getirerek İslam’ın değerlerine karşı nasıl yaklaştığını da gösteriyor. Şehidlik, cihad gibi kavramların içini boşaltarak anlamsız şeyler haline getirmeye çalışan seküler perspektif en azından tutarlı bir görüntü dahi takınmaya uğraşmıyor. 18 Mart’ı Çanakkale şehitlerinin anıldığı kumar organizasyonları ile ‘kutlayarak’ nasıl bir ucube ortaya çıkarttığının farkında bile değil…

ewd-lzoxaacn-bm.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum