1. HABERLER

  2. HABER

  3. 17 Kişiyi Ölüme Götüren 'Canavar'lığın Sebebi
17 Kişiyi Ölüme Götüren 'Canavar'lığın Sebebi

17 Kişiyi Ölüme Götüren 'Canavar'lığın Sebebi

Isparta'daki kazada ölü sayısı 17'ye çıkarken Vali Erol, işçileri taşıyanların denetimden kaçmak için nasıl bir yol izlediğini de açıkladı.

31 Ekim 2014 Cuma 16:11A+A-

Facianın nasıl geldiği ile ilgili açıklama yapan Konya Valisi Muammer Erol, işçilerin Jandarma denetim noktasına kadar üç araçla getirildiğini, denetim noktası geçildikten sonra üç araçtaki işçilerin tek minibüse doldurulduğunu açıkladı.

40 TL YEVMİYE İÇİN 17 CAN...

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde meydana gelen 17 kişinin öldüğü ve 28 kişinin de yaralandığı kazayı yaşayanların günlük 40 TL’ye elma toplamaya giden işçiler olduğu ortaya çıktı.

4 YAKININ KAYBEDEN KAZAZEDE YAKINI KADININ FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Kazanın ardından 14’ü kadın, 16 kişi hayatını kaybederken, 29’uda yaralanmıştı. Kaza sonrası cenazelerini teslim almak için Yalvaç Devlet Hastanesine morguna gelen kazazede yakınlarının morg önünde beklerken dile getirdikleri feryatları yürekleri dağladı.

Kazada 4 yakının kaybeden bir kadının “olmaz olsun şu fakirlik” şeklinde ağıtlar yakması, kazada ölen ve günlük 40 TL yevmiye ile elma toplayan kadınların durumunu gözler önüne serdi.

Kazada hayatını kaybeden acılı kocalar ise eşlerinin arkalarından ağıtlar yakarak, “bebeleri ortada kaldı” diye feryat ettiler. Morg önünde sinir krizi geçiren kazazede yakınlarına hastanede görevli sağlık ekipleri müdahale etti.

Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy Köyü, Atsuz Köyü ve Akşehir’in Asıl Mahallesi’nden alınan ve Gelendost'a elma toplamaya giden yevmiyeli 46 işçiyi taşıyan, sürücü Metin Aslan Alp yönetimindeki 42 D 0881 plakalı minibüs, virajlı yolda sabah saat 07.00 sıralarında şarampole devrilmişti.

Kaynak: DHA, İHA

HABERE YORUM KAT