1. HABERLER

  2. HABER

  3. 17 Kanaldan Gazeteciler İçin Ortak Yayın
17 Kanaldan Gazeteciler İçin Ortak Yayın

17 Kanaldan Gazeteciler İçin Ortak Yayın

Suriye'de kaçırılan kameraman Cüneyt Ünal ve muhabir Bashar Kadumini için medyadan anlamlı bir tepki geldi.

21 Eylül 2012 Cuma 11:35A+A-

Cüneyt Ünal ve muhabir Bashar Fehmi Kadumini 33 gün önce Suriye’nin Halep kentinde Esed güçleri tarafından kaçırılmıştı. Esed güçleri gözleri morluk içerisinde televizyona çıkardıkları Cüneyt Ünal'ı zorla konuşturmuştu. 

Suriye'de kaçırılan kameraman Cüneyt Ünal ve muhabir Bashar Fehmi Kadumini'nin serbest bırakılmamasına karşı televizyon tarihinde bir ilk gerçekleştirildi. Tam 17 televizyon kanalı kaçırılan gazeteciler için saat 8:03’de ortak haber yayınladı. ATV ve A Haber öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde sabah haberleri sırasında tüm kanallar kaçırılan gazetecilerin fotoğrafını yayınladı ve Esed rejiminden arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. NTV, CNN Türk, TRT Türk, TRT Haber, SKY Türk, A Haber, Show TV, Habertürk, Kanal D, FOX, Bloomberg, S Haber de dahil 17 kanalda sabah saat 08:03'te aynı anda ortak yayın yapılarak bir kez daha gazetecilerin serbest bırakılması istendi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu adına 93 meslek örgütünün ortak girişimleri ile yapılan yayında "Cüneyt Ünal o bir kameraman. İşi tıpkı bizler gibi sizlerin dünyada olup bitenden haberdar olmanızı sağlamak" mesajı iletildi.

cuneyt-unal_bashar-kadumini.jpg

HABERE YORUM KAT