1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 15 Temmuz Darbesinin Paydaşları
15 Temmuz Darbesinin Paydaşları

15 Temmuz Darbesinin Paydaşları

Müslüman halkımız sadece bu ‘ılımlı ve hizmet ehli’ maskesi takan takıyyeci şebekeyi değil onları bize dayatan sömürgeci sahiplerini de topraklarından def etmiştir.

21 Temmuz 2016 Perşembe 02:15A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Yurtta Sulh Konseyi” tarafından 15 Temmuz günü yürürlüğe koyulan kanlı darbe planı eğer durdurulamasaydı çok büyük bir yıkım ortaya çıkaracaktı. Her ne kadar bu askeri cuntanın Fethullahçı şebeke olduğu vurgulanıyorsa da esasen konsorsiyum düzeyinde daha geniş ve derin bir örgütlenmenin işi gibi gözüküyor. Belki haklı gerekçelerle darbe kalkışması (mesela sürekli olarak ‘cepheyi daraltma’ psikolojisiyle) kamuoyuna Fethullahçı örgütlenmenin yürüttüğü ‘beşinci kol’ faaliyeti olarak lanse ediliyor. Fakat gözaltı kararı ve neredeyse devlete ait pek çok kurumda binlerle ifade olunan personelin açığa alınması tehdidin ne kadar büyük ve yakın olduğunu gösteren en kuvvetli alamet sayılmalıdır. 

Ankara ve İstanbul’da halkın üzerine sürülen ve 200’den fazla insanın katleden, bin 500’den fazla insanı yaralayan tanklar henüz kışlalarına çekilmemişken Avrupa ve Amerika’dan gelen resmi ve gayrı resmi beyanlara bakarak bu darbeci şebekenin arka planını teşhis edebiliriz rahatlıkla. Çünkü nihai kertede Fethullahçılık son darbe sürecinde özellikle Amerika tarafından devreye sokulan bir kod adı ve maskeleme harekâtıdır.

Yazının Devamı >>>