1. HABERLER

  2. HABER

  3. 14 Günlük Bebek Enkazdan Sağ Çıktı
14 Günlük Bebek Enkazdan Sağ Çıktı

14 Günlük Bebek Enkazdan Sağ Çıktı

Van'ın Erciş ilçesinde bir evin enkazından 14 günlük bebek sağ olarak çıkarıldı.

25 Ekim 2011 Salı 16:13A+A-

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeden yaşanan müjde haberleri umut ışığı olmayı sürdürüyor.

Van Erciş'te depremden 46 saat sonra olumlu bir olay daha gerçekleşti. 14 günlük bir bebek 46 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Kurtarma ekipleri yıkılmış bir binanın enkazında yaşam belirtisi bulunca çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Yaşam belirtisinin iki tavan arasında bir kanepenin yanında sıkışmış bir anne ve bebeğine ait olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine çalışmaları üstten değil yandan sürdürmeye karar verildi. Bir dehliz kazılmaya başlandı.

Saatler süren çalışmaların ardından önce Azra bebek kurtarıldı.

azra-bebek-14_van-depremi02.jpg

Kanepenin desteği sayesinde ortaya çıkan yaşam deliğinde hayatta kalan anne Semiha Karaduman da birkaç saat sonra bebeğin ninesiyle birlikte kurtarıldı.

35 SAAT SONRA HAMİLE KADIN

Erciş'te TEDAŞ lojmanları enkazında depremden 35 saat sonra hamile olan anne Derya Coşkun ile kızı elif ve oğlu Özer Coşkun kurtarıldı.

Depremin en fazla hasara yol açtığı Van'ın Erciş ilçesinde, 18 yaşındaki Ozan Yılmaz ile 22 yaşındaki Abdullah Pinti yaklaşık 32 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Bir başka olumlu gelişme ise depremden 28 saat sonra yaşanmıştı. Erciş'te kahvehanenin de bulunduğu bir bina enkazında arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, enkaz altından 25 yaşındaki İsmail Tuna'ya ulaştı.

Bu arada depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 370'i bulduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT