1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. 14 Ağustos Mısır İçişleri Bakanı İçin Ne İfade Ediyormuş?
14 Ağustos Mısır İçişleri Bakanı İçin Ne İfade Ediyormuş?

14 Ağustos Mısır İçişleri Bakanı İçin Ne İfade Ediyormuş?

Mısır’da geçtiğimiz yıl cuntanın tarihe geçecek bir katliama imza attığı 14 Ağustos, İçişleri Bakanı için "şehit polisler"in anısını ifade ediyormuş!

18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz yıl 14 Ağustos’ta başta Kahire’nin Adeviyye meydanı olmak üzere pek çok şehirde cuntaya karşı gösteri yapan yüzlerce İhvan yanlısının katledilişine tüm dünya şahitlik etmişti. Adeviyye katliamı olarak tarihe geçen olaylarda cuntaya göre 650, insan hakları örgütlerine göre ise en az 817 gösterici öldürülmüştü. Muhalifler ise sayının çok daha yüksek olduğunu söylüyorlar.

Aralık ayında yapılan resmi açıklamaya göre ise Nahda protestosunda 2, Rabia eyleminde ise 8 polisin öldüğü iddia edilmişti.

İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ise konuya çok ‘özgün’ bir yaklaşım getirdi. 14 Ağustos tarihinin “şehit olan polislerin hatırası”nı yansıttığı açıklamasında bulundu. Muhammed İbrahim geçen yıl çıkan olaylarda halkın iradesini korumaya çalışan 114 güvenlik görevlisinin İhvan teröristlerince öldürüldüğünü ifade etti! Ne var ki, öldürüldüğünü iddia ettiği polislerin sayısı ile ilgili hiçbir ciddi veri bulunmuyor. 

 

HABERE YORUM KAT