1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 13 Şubat Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı
13 Şubat Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı

13 Şubat Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı

13 Şubat 2016 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayları sınavı sınav sonuçları açıklandı.

25 Şubat 2016 Perşembe 19:19A+A-

Sürücü adayları sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sayfası meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

Ehliyet almak isteyen adayların merakla beklediği sonuçlar açıklandı. Adaylar T.C. Kimlik numaraları ile sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.

SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Adaylar Ehliyet sınav sonuçları için TC Kimlik No ile sorgulama yapabilecekler.

Ehliyet sınavından başarılı olmak için İlk Yardım, Trafik ve Çevre, ve Araç Tekniği derslerinden oluşan 50 soruluk testten 70 puan almak yeterli olacak.

Sınavdan başarılı olan adaylar direksiyon sınavı için bekleyecekler. Direksiyon sınavından da başarılı olan adaylar ehliyet almayı hak kazanacaklar.

Başarısız olan adaylar için tekrar sınav düzenlenecektir. Bunun için kurslarınız ile iletişim içinde olmanız gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) getirilen yeni düzenlemeye göre, yeni yılda ilk kez ehliyet alacakların gireceği direksiyon sınavlarında, kullandıkları aracın teknik özelliklerini yeteri kadar bilmeyen sürücü adayları başarısız sayılacak.

HABERE YORUM KAT