1. HABERLER

  2. HABER

  3. 13 Kurumda 3 Bin Kişiyi Fişlemişler
13 Kurumda 3 Bin Kişiyi Fişlemişler

13 Kurumda 3 Bin Kişiyi Fişlemişler

"İzmir Askeri Casusluk Davası"na ilişkin soruşturma sürecinde, Paralel Yapı'nın talimatı doğrultusunda usulsüzlük yaptıkları tespit edilen şüphelilerin, 13 kurumda 3 bin kişiyi fişledikleri ortaya çıktı.

03 Kasım 2015 Salı 16:30A+A-

Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yaptıkları belirlenen şüphelilerin 13 kurumda 3 bin kişiyi fişledikleri tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Teftiş Kurulu, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, TÜBİTAK ve TİB'in bir buçuk yıllık çalışması sonucunda gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan ve aranan şüpheliler arasında mülkiye müfettişleri ve polisler ile vali ve vali yardımcısı, bir avukat ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevli bir memurun da olduğu bildirildi. Şüpheli listesinin ilk sırasında ise Fetullah Gülen'in bulunduğu öğrenildi.

PDY'nin kumpası

İlgili birimlerin bir buçuk yıllık çalışması sonucunda, PDY'nin Genelkurmay Başkanlığının da aralarında bulunduğu 13 kurumdan 3 bin kişiyi takibe alarak fişledikleri, kendilerinden olmayan kişileri itibarsızlaştırarak görevden uzaklaştırmayı ve yerlerine kendilerinden olan kişileri getirmeyi hedefledikleri belirlendi. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre operasyon İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010 tarihinde gelen bir ihbar maili üzerine başlatıldı. Soruşturmada, aralarında üst düzey askeri yetkililerinin de bulunduğu kişiler, fuhuş aracılığıyla devletin gizli bilgi ve belgelerini yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlandı. 

Soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüleceği, o dönemde yapılan suçlamalarla görevden alınan kişilerin yerine getirilenlerin de mercek altına alındığı ve bu kişilerin PDY ile bağlantılarının tespit edilmesine çalışıldığı öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT