1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 12 ABD askeri büyüktür bütün Afganistan!
12 ABD askeri büyüktür bütün Afganistan!

12 ABD askeri büyüktür bütün Afganistan!

Afganistan’da yaşanan patlamanın medya tarafından ele alınış tarzı ciddi bir inceleme konusu olarak önümüzde duruyor!

27 Ağustos 2021 Cuma 12:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz gün Kabil’de art arda patlamalar yaşandı. Taliban tarafından yapılan açıklamaya bunlardan sadece bir tanesi ölüme sebep oldu. ABD’nin mühimmatlarını imha etmek için gerçekleştirdiği kontrollü patlamaların saldırı olarak algılanması bir yanlış anlaşılmadan ibaret!

Kabil’de çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine sebep olan saldırıyı ise IŞİD üstlendi. Şuana kadar açıklanan verilere göre 85 sivil hayatını kaybetti. Bazı kaynaklara göre ise 30'a yakın Taliban mensubu savaşçı da patlama sonucu vefat etti. Bunun yanında ise 13 ABD askeri öldü. Yaşanan hadisenin en dikkat çekici kısmı ise saldırı sonucunda hayatını kaybedenlere medyanın yaklaşım tarzıydı.

Öncelikle IŞİD’in, Taliban’ın uzun soluklu mücadelesini görmezden gelerek gerçekleştirdiği eylemin sebep olduğu fecaatin ayrıca inceleme konusu olduğunu belirtmek gerek. Suçsuz insanları doğrudan, ABD askerlerini ise çekilme sürecinde hedef alan bir örgütün Afganistan’ı ve aslında bütün bir coğrafyamızı kargaşaya sürüklemek istediği gün gibi ortada!

Bu konuyu bir yana bırakarak medyanın Afganistan’daki ölümlere yaklaşımını incelemek istiyoruz. ABD yıllardır Afganistan’da katliamlar yapıyor. ABD’nin katliamları 15 saniyelik bilgilendirme haberleriyle geçiştiriliyor veyahut hiç haber yapılmıyor. Ancak Taliban ile alakalı akıl ve mantık dışı iddialar günlerce televizyonlarda tartışılıyor.

Kabil’de bir patlama oluyor. 85 Afganistanlı hayatını kaybediyor. Medyanın odaklandığı tek konu ise 12 (13) ABD askerinin ölümü! Acar medyamızın mantığına göre 12>85!

Afganistan’da yaşananları doğru değerlendirme kabiliyetinden yoksun olan uzmanlar ve medya mensuplarının bakış açısını özetleyen çok basit bir örnek! Hulasası Afganistan’ı ABD’nin veya Batılı değerlerin zaviyesinden anlamaya çalışan üstenci mantık insanlık adına utanç verici işler yapmaya devam ediyor!

Haber kanallarının olayı veriş tarzı aşağıdaki paylaşımda inceleniyor:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum