1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 11’i Kadın, 8’i Çocuk 66 Kişi Daha Katledildi
11’i Kadın, 8’i Çocuk 66 Kişi Daha Katledildi

11’i Kadın, 8’i Çocuk 66 Kişi Daha Katledildi

Suriye’de Beşşar Esed güçleri 66 kişiyi daha katlederken İslami Cephe’nin Halep’te bazı bölgelerin denetimini ele geçirdiği ifade edildi.

06 Haziran 2014 Cuma 01:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed'e bağlı güçler ve çetelerin muhaliflerin kontrolü altındaki yerleşim bölgelerine hava destekli saldırılarında dün 66 kişi daha hayatını kaybetti.

11 Kadın, 8 Çocuk

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), ölenler arasında 11 kadın ve 8 çocuk olduğunu açıkladı. 3 kişinin de işkencede katledildiğinin tespit edildiği ifade edildi.

LCC’nin verdiği bilgilere göre Şam kırsalında 28 kişi, Halep’te 18 kişi, İdlib’de 4 kişi, Humus’ta 4 kişi, Kuneytra ve Hama’da 1’er kişi katledildi.

Muhalifler Halep’te İlerliyor

Suriye'de birçok muhalif grubun bir araya gelmesiyle oluşan İslami Cephe grubu, Halep'te Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin elinde bulundurduğu birçok noktayı ele geçirerek büyük ilerleme sağladı.

Kentteki son durumla ilgili açıklamalarda bulunun Halep'teki Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Ahmed Ubeyd, 'İslami Cephe, kentin güneyinde rejimin elinde olan bölgelere tank ve havan toplarıyla saldırarak denetimini sağladı' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT