1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 110 Hâkim ve Savcı Hakkında Gözaltı Kararı
110 Hâkim ve Savcı Hakkında Gözaltı Kararı

110 Hâkim ve Savcı Hakkında Gözaltı Kararı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullah Gülen cemaatinin darbe kalkışmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

17 Temmuz 2016 Pazar 12:44A+A-

AA’da yer alan habere göre, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından darbe kalkışmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na görevli 39 savcı ve 71 hâkim hakkında gözaltı kararı alındı.

Hâkim ve savcılarla ilgili “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme” suçlarından gözaltı kararı verildi.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla hâkim ve savcıların evlerinde ve iş yerlerinde arama ve el koyma kararı çıkarıldı.

Öte yandan, hâkim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5 Cumhuriyet savcısının nezaretinde arama yapıldığı öğrenildi.

Adreslerinde bulunan şüphelilere gözaltı işleminin yapılacağı, adreslerinde olmayanların da çilingir yardımıyla evlerine girildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT