1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. 11 Gazze Gönüllüsü Taburcu Edildi
11 Gazze Gönüllüsü Taburcu Edildi

11 Gazze Gönüllüsü Taburcu Edildi

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, yaptığı açıklamada, Mavi Marmara ve beraberindeki gemilere yapılan saldırı sonucu yaralananlardan 6’sının tedavisinin yoğun bakımda devam etti.

08 Haziran 2010 Salı 00:24A+A-

Yoğun bakımda yatan hastalardan birinin, Beyin Cerrahisi bölümünde acilen ameliyata alındığını belirten Doğan, "Şu anda bu hastanın yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Durumu ciddiyetini muhafaza etmektedir. Yoğun bakımda tedavi gören diğer hastalardan birinin daha durumu iyiye gitmekle birlikte halen ciddiyetini korumaktadır" dedi. Diğer 4 yoğun bakım hastasının durumunun daha iyi olduğunu kaydeden Doğan, "Bu hastaları, bugün itibarıyla yoğun bakımdan normal yataklı üniteye çıkarmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Tedavisi yataklı ünitede devam eden ve ortopedi, plastik cerrahi, genel cerrahi ve göğüs cerrahisi uzmanları tarafından müdahalede bulunulan hastalardan bir kısmının taburcu edilecek duruma geldiğini belirten Doğan, "Hastalara hem tıbbi hem de psiko-sosyal destek anlamında müdahalede bulunulmuştur ve bu destek devam etmektedir; yakınlarının ve kendilerinin bütün ihtiyaçları da temin edilmektedir. Yataklı ünitede tedavi gören 18 hastadan durumu daha iyi olan 11'inin taburcu edilme işlemi başlamıştır" diye konuştu.

Başhekim Doğan'ın verdiği bilgiye göre, taburcu edilen yaralılar ve gidiş yerleri şöyle: El Mehti El Hamat El Haradi (İrlanda), Muharrem Güneş (Elazığ), Canip Tunç (Erzurum), Osman Çalık (Erzincan), Erkan Bayfidan (Samsun), Kenan Akçil (Erzurum), Revaha Gümrükçü (İstanbul), Sadrettin Furkan (İstanbul), İsmail Yeşildal (İzmit), Mehmet Ali Zeybek (Diyarbakır), Murat Taşkın (Konya-Ereğli).

Taburcu edilen yaralılardan, İsmail Yeşildal, hava muhalefeti sebebiyle taifeli uçak yerine karayolu ile memleketi İzmit'e gönderildi. Murat Taşkın ise helikopter ambulansla memleketine ulaştırıldı. Taşkın helikopterden zafer işareti yaptı. Diğer yaralılar ise tarifeli uçaklarla memleketlerine gönderildi.

HABERE YORUM KAT