1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 100 milyarlık kredi kampanyasında 7,5'luk faiz faizden sayılmıyor mu?
100 milyarlık kredi kampanyasında 7,5'luk faiz faizden sayılmıyor mu?

100 milyarlık kredi kampanyasında 7,5'luk faiz faizden sayılmıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada esnaf için faizi düşük kredinin yolunu açtıklarını söyledi.

10 Ekim 2022 Pazartesi 22:12A+A-

HAKSÖZ HABER

"Yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri (esnafın ve girişimcinin)100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz tüm zamanlarda faize açıkça karşı olduğunu beyan etmişti. Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarının ardından akıllara 'Ne değişiyor da kimi faizler 'nas'ın konusuna girmiyor?' sorusu takıldı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü müjdeli konuşmasında: "Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya yükseltiyoruz. Genç girişimcilerin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkarıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli  yüzde 4 faizli kredi ile borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

'Nas'lar neyi gerektiriyorsa onu yapacağım' söylemlerinden faizli büyük kredilere ulaşımda kolaylık sağlanma aşamasına geçen iktidarın ekonomi politikasındaki çelişkiler dikkat çekmekten de öte kaygı uyandırıyor. 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum