1. HABERLER

  2. HABER

  3. 10 Yılda 100 Bin Çift Boşandı
10 Yılda 100 Bin Çift Boşandı

10 Yılda 100 Bin Çift Boşandı

Araştırmalar, Türkiye'de son 10 yılda 100 bin çiftin boşandığını söylüyor.

08 Kasım 2012 Perşembe 14:31A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Türkiye'de son 10 yılda 100 bin çiftin boşandığını söyledi. Bozoğlu, her yıl ortalama 500 bin çiftin evlilik yapmasına karşılık boşanma oranlarının artış göstermesinin tedirginlik nedeni olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' Erzurum'da başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Belediyeler Birliği işbirliğiyle, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden 200'e yakın pedagog, hukukçu, psikiyatrist, hemşire ve sosyal hizmet uzamının katılımıyla 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' Erzurum'da Xanadu Otel'de düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikilar Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, boşanmaların çoğunun aile içi şiddet ve aile içi şiddetli iletişimsizlik olduğunu dikkat çekti. Bozoğlu, "Araştırmalarımızda, evliliklerin bitirilmesindeşiddetli iletişimsizliğin önemli etken olduğunu gördük. Bunun için aile içi şiddetli iletişimsizliğin yönetilmesi ve çiftlerin huzurlu, mutlu bir evlilik sürdürebilmesi için bu eğitimleri başlattık." dedi.

Ailenin, toplumun geleceği ve teminatı olduğunu hatırlatan Bozoğlu, isteyen çiftlere iletişim eğitimi vereceklerini ifade ederek, "Malasef yaşadığımız modern çağda aile değerleri değişime uğruyor ve aşınıyor. Bunun önüne geçmek, aile kurumunu sağlıklı tutmak için bakanlık olarak harekete geçtik. Aile içinde şiddet meydana gelmeden, eşler arasında iletişimin güçlenmesi için evlilik uzmanlarımız vatandaşlarımızın her zaman hizmetinde olacak." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum