1. HABERLER

  2. HABER

  3. 1 Milyondan Fazla Kişi Kazlıçeşme'de Erdoğan'ı Dinledi
1 Milyondan Fazla Kişi Kazlıçeşmede Erdoğanı Dinledi

1 Milyondan Fazla Kişi Kazlıçeşme'de Erdoğan'ı Dinledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tamamen dolan Kazlıçeşme Meydanı'nda halka hitap etti.

16 Haziran 2013 Pazar 19:53A+A-

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Milli İradeye Saygı” mitinginin yapılacağı alanın büyük bölümü tamamen doldu.

"Büyük Oyunu Bozmaya, Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen miting için vatandaşlar Kazlıçeşme’ye gelmeye devam ediyor.

Alana gelen vatandaşlar, "Acil muhalefet aranıyor" ,  "Duruşun asaletinden, gücün Rabbinden, desteğin milletinden", "Dik dur eğilme, dadaşlar seninle",  "Siyonizm şaşırma, sabrımızı taşırma” yazılı pankartlar taşıdı.

kazlicezme-20130615-01.jpg

kazlicezme-20130615-02.jpg

kazlicezme-20130615-05.jpg

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Milli İradeye Saygı” mitinginde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa, fotoğraf burada" dedi.

Konuşmadan notlar:

Başbakan Erdoğan, "Dünyanın her yerinde meydanlara çıkan, bize dualarını esirgemeyen kardeşlerimi İstanbul'dan selamlıyorum. Avrupa'nın onlarca kentinde, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Ortadoğu'da, Asya'da bizi bağrına basan, bizim için sokağa çıkan, bizim için için hayır dualarını gönderen, yollayan tüm kardeşlerimi, tüm dostlarımızı İstanbul'dan yürekten selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu

"Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu. Hadi bakalım BBC bunu da gizle, CNN bunu da gizle, Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi. Bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil" dedi.

Taksim Meydanı millete teslim edildi

Başbakan Erdoğan, "Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı, Taksim Meydanı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı'nın içini temizledi. Şimdi çiçeklendirmesini yapıyor, yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı'nın ki Cumhuriyet Anıtı'dır adı aynı zamanda. Oranın da çevresindeki çiçeklendirmeler yapıldı" şeklinde konuştu.

Parklar asla işgal altında olamaz

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halk diyorsa ki; Biz Taksim'e şehir müzesi istemiyoruz. Şehir müzesini de yaparken Gezi Parkı'nı yakıp yıkmayacağız, ağaçları kesmeyeceğiz. Oradaki 600 ağacın yaklaşık 500'ünü yine orada kullanacağız. Kalan 100'ünü ise oradan söküp müzenin çevresine ve yayalaştırma alanının içine kullanacağız. 

Ne deseler beğenirsiniz. Çoğu dedi ki: 'Güzel'... Güzelse o zaman hemen dedim bu akşam, gider gitmez, söyleyin Gezi Parkı'nı boşaltsınlar. Çünkü Gezi Parkı belli bir grubun parkı değildir. Gezi Parkı tüm istanbul halkının, tüm meydana gelenlerin parkıdır ve bu parklar asla işgal altında olamaz. Benim sabrım buraya geldi. Boşalttınız boşalttınız. Boşaltmadığınız takdirde, bedeli ne olursa olsun, Kılıçdaroğlu'na rağmen, terör örgütlerine rağmen burayı boşaltacağız dedim'' ifadelerini kullandı.

Türkiye sadece Taksim'den ibaret değil

Başbakan Erdoğan "Dost da düşman da artık şunu anlasın. Türkiye sadece Taksim Meydanı'ndan ibaret değildir. Türkiye sadece Kuğulu Park'tan ibaret değildir. Türkiye sadece Alsancak'tan ibaret değildir. Türkiye Kasımpaşa'dır. Türkiye Fatih'tir. Türkiye Üsküdar'dır. 39 ilçemizin hepsini söylüyorum" dedi.

Türkiye sosyal medya üzerinden, üzerinde ameliyat yapılabilecek bir ülke değildir

Türkiye'nin sosyal medya üzerinden, üzerinde ameliyat yapılabilecek bir ülke olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi tanımaktan aciz parlamentoların kararlarıyla mahkum edilebilecek bir ülke hiç değildir. Avrupa Birliği Parlamentosu bizimle ilgili bir karar almış. Haddini bil ya, haddini bil. sen Türkiye ile ilgili karar almaya yetkili misin ya? Daha ilk gün ne dedim, 'Sizin aldığınız kararı tanımıyoruz' dedim. Ve aldıkları kararı kendilerine iade ettim" diye konuştu.

AKM'deki pankartların indirilmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki pankartların indirilmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Atatürk Kültür Merkezi bir kamu kuruluşudur. İşgal edildi. Kimler tarafından, illegal ve legal zannedilen örgütler tarafından. Oraya bazı paçavralar asıldı. Teröristlerin resimleri vardı orada, bu illegal örgütlerin pankartları vardı. Paçavraları vardı ama bu arada Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına da hakaretler vardı. Bunlara sorarsan, bana gelenlere, 'Biz de bunlardan çok üzüldük ama...' Onları oradan indirmeyecektik de ne yapacaktık ?" dedi.

Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı

Başbakan Erdoğan, "Tabi bunlar bugüne kadar güdülen iktidarlara alışmışlardır. Güdüyorlardı, istedikleri gibi hükümet kuruyorlardı bu ülkede. İstediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı" İfadelerini kullanarak, İşte bazı medya kuruluşları aynı oyunun içindeler, aynı numarayı yapıyorlar ama hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı" dedi

Taksim olaylarına karışan yabancıların burada ne işi var?

Başbakan Erdoğan, "Ben merak ediyorum. Dünyanın değişik yerlerinden acaba Taksim Meydanı'na gelip bu olayların içerisine karışan yabancıların burada ne işi var?" diye konuştu.

Milletvekili, teröre fırsat vermez

"Böyle bir tablo içerisinde, polisimiz, yargımız, demokrasimiz çok zorlu bir sınava tabi tutuldu. Ama hamdolsun biz bu sınavı başarıyla aştık" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu ülkeyi, demokrasiyi, hukuku, raydan çıkarmak isteyenlere rağmen biz demokrasiyi, hukuku, temel insan hak ve özgürlüklerini öne çıkardık. Onların sarsılmasına müsaade etmedik. Kardeşlerim, hatalar yapılmış olabilir, yanlışlar olabilir, istenmeyen manzaralar ortaya çıkmış olabilir. Fakat Ankara'da dün akşam baktım ki yürüyen bir grubun önünde CHP'li milletvekilleri yere çökmüş, oradan poz veriyorlar, şov yapıyorlar. Ne bu? Sen milletvekilisin. Milletvekili, teröre fırsat vermez. Milletvekili, ülkesinin devletine yardımcı olur. Milletvekilinin yapması gereken budur. Terör estirmek isteyenlerin önünü açmak değildir. Ama bunlar, terör estirmek isteyenlerin önünü açmıştır. İstanbul'da isim veriyorum. Divan Oteli'ne giren CHP'li milletvekillerinden bir tanesi, benim Valime hakaret ediyor. Saygısızca. O kendisinden yardımcı olmasını istiyor, O ise hakaret ediyor. Kim bu? O da CHP milletvekili. Bunların meşrebi bu. Cibiliyeti bu."

Lise talebelerine baskı uygulayanları milletim bilsin

Sanatçılara mahalle baskısı uygulayanları milletin bilmesini istediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Şimdi ben buradan bazı okulların müdürlerine, öğretmenlerine sesleniyorum. Araştırmalar devam ediyor. Ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul edemem. Çünkü biz bu yavrularımızı size teslim ettik. Anarşist olsunlar diye teslim etmedik. Bunları iyi yetiştirin, iyi okutun, iyi eğitin diye gönderdik. Birilerinin mitinglerine bunları derslerden çıkararak gönderin diye değil" ifadelerini kullandı.

Hukuk dairesi içinde gereken hesabı mutlaka soracağız

"Bu dönen dolaplara aldanmayın. Bunların hepsini aşarız, yeter ki siz bu güzel tabloyu her zaman koruyun. Medyaya şiddet uygulayanları milletim görsün. Türkiye ekonomisine zarar vermek için açıklama yapanları, tavır belirleyenleri, kendi ülkesine kastedenleri milletim anlasın" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Şunu açık açık söylüyorum; 18 gün boyunca sokak sokak terör estirenlere, benim başı örtülü kardeşlerime el uzatanlara, yanında bebeği olduğu halde hem anneye hem bebeğe şiddet uygulayan alçaklara, ahlaksızlara, Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ne ayakkabılarıyla giren, 3 gün orayı işgal edenlere, orada alkol kullanan saygısızlara, hukuk dairesi içinde gereken hesabı mutlaka soracağız" dedi.

Biz bu milletin hizmetkarıyız hizmetkarı

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki; 'Sayın başbakan çok sertsin' Bazıları da 'diktatör' diyor. Bu nasıl diktatör ki; sizin gibi o Gezi Parkı'nı işgal edenlerle, samimi çevrecileri kabul ediyor. Böyle bir diktatör var mı ya dünyada ? Tarihinde var mı ? Orada size gösteri yaptırtacak ha, Mümkün mü ? Biz bu milletin hizmetkarıyız hizmetkarı. Biz bu yola öyle çıktık. Biz bütün adımlarımızı sevgi üzerine bina ettik. Kendilerine yargı kararını bekleyeceğimizi söyledik. Ardından halk oylaması yapacağımızı söyledik. Bunun neticesine göre hareket edeceğimizi söyledik."

HABERE YORUM KAT

7 Yorum