1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman, Mahçupyan'ın Bir Yazısını da Yayınlamamış!
Zaman, Mahçupyan'ın Bir Yazısını da Yayınlamamış!

Zaman, Mahçupyan'ın Bir Yazısını da Yayınlamamış!

Zaman Gazetesi'nde 13 yıldır yazılar yazan, 17 Aralık darbe girişiminin ardından ise takındığı adaletli tutum nedeniyle yazısı haftada 3 günden 1 güne indirilen Etyen Mahçupyan, gazeteden istifa ettiğini açıklamış, son yazısını bu minvalde yazmıştı.

04 Haziran 2014 Çarşamba 03:48A+A-

Mahçupyan, CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına konuk oldu. Aysever'in Cemaat'le ve Zaman Gazetesi'yle ilgili sorularını yanıtlarken ilginç bir de bilgi aktardı.

Programda dikkat çeken bir ayrıntıda ise, Zaman Gazetesi'nin kendisine karşı aldığı tavra rağmen Mahçupyan'ın üslubunu koruduğu, gazete ve cemaat konusunda konuşurken sözcükleri dikkatle seçtiği gözlendi.

CEMAAT'İN YAPTIKLARI GAYRİ MEŞRU İŞLER

Cemaat'in kendisinin "gayri meşru" olarak nitelenemeyeceğini ancak, yaptıklarının "gayri meşru işler" olarak nitelenebileceğinin altını çizen Mahçupyan, kadrolaşma neticesinde Cemaat'in artık hükümetlerle pazarlık edecek noktaya geldiğini söyledi.

CEMAAT'İ ELEŞTİREN BİR YAZI YAZDIM, BASMADILAR

Cemaat'te yanlış yapıldığına inandığı şeyleri köşe yazısında belirttiğini söyleyen Etyen Mahçupyan, Zaman Gazetesi'nin bu yazıyı basmadığını açıkladı. Mahçupyan, Enver Aysever'in konuyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu:

Aslında böyle bir şey oldu hakikaten. Evet yazdım. Dershaneler zamanındaydı. Böyle bir yazı yazdım. Ama bu yazıyı "isterseniz basın" diye gönderdim. Basmadılar. O yazıda, Cemaat'in kendi bindiği dalı kestiğini söylemek istemiştim.

Dershaneler konusunda Cemaat'in haklı yönleri çok fazlaydı. Bunu söyleme biçimiyle, kendini haksız bir noktaya doğru çekmekte olduğuna işaret etmiştim. O zaman bunun yayınlanmasını çok uygun bulmadılar.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum