1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Zalim Esed Yine Çocukları Katletti
Zalim Esed Yine Çocukları Katletti

Zalim Esed Yine Çocukları Katletti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejimine bağlı güçlerin başkent Şam'ın güneydoğusunda yer alan Zabdean bölgesini bombalaması sonucu beşi çocuk 10 kişiyi katlettiğini duyurdu.

16 Nisan 2015 Perşembe 16:36A+A-

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejiminin Şam'ın güneydoğu kırsalındaki Zabdean kasabasına savaş uçakları ve top atışlarıyla gerçekleştirdiği bombardımanın kentte sivillerin bulunduğu bir noktayı hedef aldığını belirtti. Gözlemevi'ne göre en az 10 kişinin öldüğü saldırıda bazı evler de yıkıldı.

Şam'ın bir başka kırsalı Doğu Guta'da ise direnişçiler ve rejim güçleri arasında şiddetlenen çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı. Doğu Guta yaklaşık 10 gündür rejimin saldırılarına hedef oluyordu.

Gözlemevi ayrıca, rejimin Suriye genelinde Nisan ayı boyunca şimdiye kadar 1709 hava saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı. 725 farklı bölgenin vurulduğu saldırılar Şam'ın kırsalı, Dera, İdlib, Halep, Humus, Hama, Deyr Ez-Zor, Lazkiye ve Haseke kentlerindeki hedeflere yönelik gerçekleşti. Direnişçilerin rejimin elinden aldığı ve kontrolü sağladığı İdlib'e sadece son 36 saat içerisinde 123 hava saldırısı yapıldı. Bu saldırılarda en 38 kişi yaşamını yitirdi.

Rejim güçleri ayrıca Suriye'nin genelindeki hedeflerine en az 984 varil bombası attı. 

Gözlemevi, Nisan ayında yapılan rejimin hava saldırılarında şimdiye kadar 260 sivilin öldüğünü, 1500 kişinin de yaralandığını belirtti. Ölen 260 kişi arasında 81 çocuk bulunuyor.

Al Jazeera

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT